Marokon kansallispäivän bileet!

Hei,
Sain viime tiistaiksi kutsun varsin eksoottisiin bileisiin, eli Marokon suurlähetystön kansallispäivän vastaanotolle ja samalla Marokon kuninkaan Mohammed IV:n syntymäpäivän viettoon. Pakkohan tuonne oli mennä, vaikka hieman kipeäkin olin. Mietin, millainen Tuhannen ja yhden yön satuja henkivä paikka oikein olisi. No, se sijaitsi Pohjoisrannassa vanhan jugendtalon ylimmässä kerroksessa ja olihan se hulppea! Se oli tyylikäs edustusasunto täynnä itämaisia mattoja, erkkereitä, kauniita posliini -ja mosaiikkiesineitä ja kakluuneja. Ikkunoista aukesi henkeäsalpaava merimaisea laivoineen. (Tämä ei ole maksettu mainos). Oli muuten Ramadan-kuukausi, joten alkoholia näissä juhlissa ei tarjottu. Hyviä marokkolaisia ruokia kylläkin. Siellä sitten tein töitä, eli haastattelin ihmisiä, etsin uutisia, kuvasin ja minglailin. Ja hikoilin flunssaisena ympäriinsä vielä kaiken kukkuraksi. Olen ollut nyt kaksi viikkoa köhässä, joka ei mene ohi, ei millään! Heti kun kävelen korttelin ympäri, kylmä hiki nousee otsalle. Kävin lääkärissä, mutta tulehdusarvot olivat normaalit. Kyse on siis jostain mystisestä viruksesta, kai.
Haluaisin jo olla terve ja urheilla, olo on kuin muumiolla. Anyway, ei voi valittaa, kun elämä on kuitenkin näin värikästä! Nauttikaahan kuvista ja elokuun ehkä viimeisistä helteistä!
Mia

Juhlallinen kutsu. Nimeni kirjoitetaan oikeasti yhdellä ii:llä, mutta annan anteeksi, tän kerran….

Tuomas Varesvuo(Sara Chafakin poikaystävä), Amin Asikainen, Marokon Suomen-suurlähettiläs Mohammed Ariad, Sara Chafak, suurlähttilään vaimo Assia Temsamani, sekä Aminin vaimo Nilüfer.  

Marokkolaista taidetta.

Kaaba on Mekassa sijaitseva rakennus, joka on islamilaisen maailman pyhin paikka.

Sara Chafak on puoliksi marokkolainen ja lähdössä ensi viikolla isänsä kotimaahan lomalle.

Amin ja Nili tulivat juhliin 2-viikkoisen poikansa kanssa(vauva on turvakaukalossa, muttei näy kuvassa).Nilillä on yllään perinteinen marokkolainen kartaani. Amin on puoliksi marokkolainen ja Nili turkkilainen.

Arvostan suuresti kommenttiasi!