Havaintoja aurinkohatun alta 2: Vinkit Kapkaupunkiin!

Lion´s Head -vuori.

Terveisiä täältä maailman kauneimmaksikin sanotusta kaupungista. Ja toden totta, kaunista täällä on. 

Etelä-Afrikassa on vastakkaiset vuodenajat kuin Suomessa. Huippusesonki on marras-tammikuussa, jolloin täällä maapallon toisella puolella on kesä. Pääsesongin ulkopuolella Etelä-Afrikan hintataso on vielä halpa. Hyvän aterian viineineen saa muutamalla kympillä.


Lentoja maahan järjestävät lähes kaikki lentoyhtiöt. Halvimmillaan tarjouksen voi napata 500 eurolla, keskimääräinen lentolipun hinta on 1000-1500 euroa. Itse lensimme sesonkiaikana Qatarilla, joten oma lentomme ei ollut sieltä halvimmasta päästä. Mutta minkäs teet, kun koulujen ja miehen työn lomien mukaan mennään.


Tässä vinkkejäni itselleni elämyksellisimmistä paikoista. Meillä on ollut paikallinen opas, jonka kanssa on ollut kivaa ja turvallista kiertää mestoja. Nämä kohteet eivät ole paremmuusjärjestyksessä, mutta suosittelen jokaista. Listalta puuttuvat vain safari, josta teen oman postauksen(menemme ylihuomenna) ja pinviinireservaatti, johon menemme uuden vuoden päivänä.


1. Winelands. Stellenboschin upeat viinitilat ovat vain reilun tunnin ajomatkan päässä Kapkaupungista. Ja sieltä löytyy kivoja vaihtoehtoja. Kuten tämä Vredenheimin viinitila, jossa on myös villieläimiä. Ruoka, viinit ja miljöö ovat siis ainutlaatuiset. Myös muita viinitiloja löytyy, joissa on tekemistä koko perheelle. Joissakin voi mm. silittää ja syöttää vuohia ja maatilan eläimiä.


2. Gebardien suojelureservaatti. Gepardit ovat uskomattoman kauniita uhanalaisia kissapetoja. Niillä on suojelukoti Somerset Westissä, tunnin ajomatkan päässä Kapkaupungista. 

Siellä koulutetaan myös paimenkoiria, joita annetaan ilmaiseksi isoille maatiloille. Koirien tehtävä on ajaa haukkumalla gepardit pois, jotteivät maatalon isännät ammu niitä kuoliaiksi.

Pääsymaksu alueelle on viisi euroa. 15 euron lisämaksua vastaan gepardeja (ja mangusteja!)pääsee jopa paijaamaan. Vapaaehtoiset työntekijät pitävät huolen, että kohtaaminen on turvallinen, ja etteivät eläimet rasitu liiaksi.

Pääsin paijaamaan Ebony-urosta, joka piti silmiään kiinni. Samaan aikaan sen sydän löi villisti. 

3. Bo-Kaapin värikkäät talot kaupungin keskustassa ovat must. Aurinkoisella ilmalla värit hehkuvat silmänkantamattomiin.(niissä asui ennen orjia isäntinen, mistä tulee nimi orjatalot. Nykyään niissä asuu ketä tahansa ja talot ovat hyvin haluttuja.)

4. Pöytävuori. Kapkaupungin ylpeys. Sinne voi kiivetä tai mennä hissillä. Jalan sinne pääsee 2,5 tunnissa. Maisemat ylhäältä ovat henkeäsalpaavat. Tämä kuva on noin puolivälistä rinnettä alas kaupunkiin.


5. Satama. V/A Waterfrontissa on upeat maisemat säällä kuin säällä.

Satamassa on myös parhaat shoppailumahdollisuudet. Löysin tämän afrikkahenkisen mekon paikallisesta Henkkamaukasta.

 

6. Olemme harrastaneet mm. uimista, suppausta, tennistä, minigolfia  ja scuuttausta. Täältä löytyy laji jokaiseen makuun. Myös liitohyppy kiinnostaisi, mutta taitaa olla liian jännää meille.

Pelaamassa maailman 50+-ykkösnaisen Lisa Perchtelin ohjauksessa. Ajattele, maailman ykkösen!

7. Lion´s Head-vuorelle voi myös kiivetä, reitti on kuulemma haastavampi kuin Pöytävuorelle, mutta maisemat varmasti palkitsevat.


 8. Robben Island-vankilasaari on must-kohde, josta kerroin viime postauksessani.

9. Yliyön kestävälle safarille lähdemme ylihuomenna, siitä teen omat postauksen. Mutta se on täällä must.

Arvostan suuresti kommenttiasi!