Matkustin maailman parhaassa business-luokassa!

Millaista on matkustaa maailman parhaassa Business-luokassa? Siitä kerron nyt. Sain nimittäin Qatar Airwaysiltä viime hetken upgreidauksen economystä bisnekseen eilisellä lennolla Dohasta Helsinkiin, kun olimme matkalla Kapkaupungista Suomeen. Tuntui ihan joululahjalta siinä väsymyksen tilassa, kun 10 tunnin lennon jälkeen vaapuin siihen lähtöselvitystiskille. Kone oli siis täpötäynnä ja bisneksestä löytyi yksi paikka – sitä tarjottiin minulle.

En useinkaan matkusta bisneksessä, joten se ei ole kovin  tuttua kauraa, enkä voi vastata kysymykseen, onko Qatarin bisnes todella maailman paras, mutta sellaiseksi se on valittu. Luksuksesta ja palvelusta pidän kyllä kovasti, kukapa ei, mutta että maksaa tuplahinta jokaisesta lentolipusta, hmm. Sen rahan voi käyttää muuhunkin.


Mutta siis näin sujui yölentoni Dohasta Helsinkiin. Aivan aluksi henkilökunta tuli esittäytymään ja toi kuumia tuoksuvia pyyhkeitä.

Sain henkilökohtaisen lentoemon, joka lupasi huolehtia kaikista tarpeistani lennon aikana. Saisin tilata ruokaa ja juomaa listalta mihin vuorokauden aikaan tahansa. Seuraavaksi hän kysyi, haluanko vaihtaa ylleni lentoyhtiön pyjamat. Ne olivat ihan uudet harmaat pyjamat Qatarin pienellä logolla varustettuna ja sain ne lennon jälkeen myös omaksi.

Vaihdoin oloni mukaviin pyjamiin ja pyyhin matkan pölyt kuumalla tuoksuvalla pyyhkeellä. Sitten lentoemoni kiikutti minulle virkistävää San Pellegrinoa. Samppanjaakin olisi ollut tarjolla, mutta olin jo silmät ristissä menossa nukkumaan.


Tilasin yöpalaksi tomaattikeittoa, jotta saisin unen päästä kiinni.

Mukavan tuolin  sai säädettyä täysin vaakatasoon. Keitto olikin herkullista ja katselin vielä hetken makuuasennossa Äitienpäivä-nimistä leffaa, mutten ehtinyt ihan loppuun saakka kunnes nukkumatti tuli. Tyynyt olivat isot ja pehmeät, samoin peitto. Nukuin kuin lapsi seuraavat 5-6 tuntia.

Iloinen yllätys jatkolennolla Dohasta Helsinkiin!

Tämä kuva on otettu uuden vuoden aaton iltana parvekkeellamme. Tällainen oli fiilikseni myös, kun kuulin pääseväni bisnesluokkaan!
Löysin penkiltäni Armanin toilettilaukun, jonka sisällä oli unimaski, sukat, kovatulpat ja nämä.

Drinkki – ja ala carte-menu oli kattava. Alkoholittomia drinkkeja löytyi kivasti siinä missä samppanjaa ja viinejeäkin. Kello oli jo yhden maissa yöllä, joten tilasin kevyeksi iltapalaksi tomaattikeittoa ja leipää. .

Lentoemäntä herätti minut puoli tuntia ennen laskua varovasti kysyen, haluanko aamiaista. Halusinhan minä! 
Tässä tämä Armanin toilettilaukku, jolle löytyy varmasti käyttöä arkielämässäkin.
Hedelmiä ennen laskua.

Katsoin Qatarin hinnastoa ja bisneslippu tuon pituiselle lennolle maksaisi normaalisti yli 3000 euroa, eli tuplat normilippuun verrattuna. Eli maksaisinko tuosta kaikesta tuon verran? Kyllä, jos olisi rahaa rajattomasti. Kyllä minä mukavuudesta aina maksan. Lentämien on sen verran rankkaa puuhaa, pitkät lennot varsinkin. No, ei pelkoa, että näin lähiaikoina kävisi. Tai, jos oikein kovasti universumilta pyydän…

Arvostan suuresti kommenttiasi!