Safarilla!

Tuli tässä paukkupakkasten keskellä järjetön ikävä Etelä-Afrikkaan, lämpöön ja eritoten safarille, joka oli uskomaton kokemus. Suosittelen kaikille. Jos joku on menossa Kapkaupunkiin, eikä halua lentää Johannesburgiin ja mennä Krugerin luonnopuistoon + ottaa malarialääkitystä, niin ns. kaupunkisafari on hyvä vaihtoehto. Sellaisen mekin teimme ja näimme kaikki ”Big Five” -eläimet läheltä. Eli leijonan, puhvelin, elefantin leopardin ja sarvikuonon sekä bonuksena seeprat, metsäkauriit ja kirahvit. Kokemus oli myös helppo, koska eläimiä ei tarvinnut erikseen etsiä tuntikaupalla. Takuuvarma elämys koko perheelle. Tällä safarilla me olimme. Suosittelen yöpymistä, että ehtii rauhassa ajelulle sekä illalla ja aamulla ja voi nauttia ”viidakon yön” tunnelmasta.

Safarimatkojen kirjo on suuri. Edullisimmat ja väkirikkaimmat safarit löytyvät Keniasta, ja hienoimmat luonnonpuistot Botswanasta. Etelä-Afrikan puistoissa on rikas eläimistö ja liikkuminen helppoa: tiet ovat hyväkuntoisia ja ympäri puistoa voi ajella omassa rauhassa. Ensikertalaisen on parasta osallistua järjestetylle safarille ja tutustua villieläimiin osaavan oppaan johdolla, juuri niin mekin teimme. Toivottavasti ei ollut viimeinen kerta.

 

Safarilla oli vielä kuumempi kuin kaupungissa, koska se oli sisämaassa. Hellettä piisasi yli 40 astetta ja huomasimme hakeutuvamme varjoon. Kokemuksen kruunasi mieletön tähtitaivas, jota oli romanttista katsella yöllä lepotuoleissa altaan äärellä. Näin kaikki tähtikuviot. Hiljaisuuden rikkoi vain heinäsirkkojen siritys. Sillä hetkellä en olisi halunnut olla missään muualla maailmassa.

Arvostan suuresti kommenttiasi!