Kaupungin paras ravintola!

Lauantain pistimme lapsen hoitoon ja menimme kaksistaan Savoyhin syömään. Koska elämä on tässä ja nyt. Miksi säästää elämyksiä vain juhlapyhiä varten? Yleensä käymme hääpäivinä Savoyssa, mutta nyt päätimme mennä ihan tavallisena lauantaina. Saa nähdä mitä sitten hääpäivänä keksimme. Olen luopunut ”näin pitää tehdä, koska kaikki muutkin” -ajattelusta lähes kokonaan. Harjoittelen sitä jatkuvasti. Teen miltä hyvältä tuntuu. Ja tiedättekö mitä: se jos mikä on vapauttavaa. Sitä eivät ehkä kaikki ymmärrä, mutta so what? Kenen elämää sinä elät, jollet omaasi? En nyt väitä, että tämä ravintolakeikka oli jotenkin superradikaalia, mutta elämästä kannattaa ottaa kaikki ilo irti. Se voi yhtä hyvin myös olla jotain ilmaista, kuten yhteinen iltakävely, jossa saa parantaa maailmaa. 

Saan pressikortilla -50 prosenttia Savoyn hinnoista(edun saa käyttää kerran vuodessa), ja tiedostan, ettei läheskään kaikilla ihmisillä  ole varaa siellä joka lauantai syödä. Mutta jos kerran vuodessa…Savoy on vuodesta toiseen Helsingin laadukkain ravintola. Ruuan(ensiluokkaista, kiitos Kape Aihinen!), palvelun(henkilökuntaa on pienen armeijan verran), maisemien(kattoterassilta siintää näkymä yli Helsingin), viinisuositusten(parhaat sommelierit), sekä ajattoman skandinaavisen sisustuksen takia. Lauantaina saimme nauttia myös live-pianomusiikista.

Alkupalatervehdys keittiöstä. Nieriää, hapankaalia ja valkokastiketta.

Kokin tervehdys keittiöstä ennen jälkiruokaa. Hapankermavanukas, jonka päällä vadelmia.
Alkupalaksi valkoista parsaa, lakukastikkeella ja fenkolivaahdolla.
Pääruuaksi paahdettua ahventa, mätimoussea ja kalavaahtoa.
Savoyn perinteikäs suomalainen sisustus toimii aina.
Talon leivät ovat niin herkullisia.

Savoyn 80-vuotisjuhlasamppanja oli todella hyvää ja toimisi vaikka läpi aterian. Hyvät viinisuositukset toki keittiöstä saa.

Jälkkäriksi raparperipiirakkaa ja kauramaitojäätelöä. Toimii.

Ulkoilutin tietenkin mini retangulariani, kuten asiaan kuuluu. Nyt haaveilen punaisesta boysta…

Arvostan suuresti kommenttiasi!