Täydellinen laukku, vai täydellinen huijaus?

On olemassa sanonta: Jos joku on liian hyvää ollakseen totta, se todennäköisesti on. Sain tästä kipeän opetuksen kun ostin kesäkuun alussa elämäni tähän saakka kalleimman laukun, unelmalaukkuni eli Chanelin punaisen kaviaarinahkaisen Le Boyn ja… kaiken piti olla kunnossa, mutta.

Collector Squaren uudenkarhea showroom sijaitsee Pariisin keskustassa. Kaikki kauniissa tilassa kielii luotettavuudesta. Henkilökuntaa riittää, asiantuntijoita on talo täynnä ja ihmiset puhuvat hiljaisella, luottamusta herättävällä äänellä. Seinillä on toinen toistaan upeampia preloved-laukkuja, jotka syystä tai toisesta ovat päätyneet myyntiin sinne. Vieri vieressä on Hérmesiä, Louis Vuittonia, Chanelia, jne.  Hienostuneen ostokokemuksen lisäksi asiakas saa aimo annoksen tietoa tämän hetken kuumimmista luksuslaukkutrendeistä. Collector Square kuuluu The Dassault groupiin, joka on Ranskan suurimman  huutokauppakamarin Artcurialin suurin osakkeenomistaja. Firma on perustettu 2013.

Minua palveli asiantunteva espanjalais-venäläinen Igor, joka kertoi samalla, mikä on heillä tämän hetken laukkujen top 5, eli laukut jotka myyvät ja säilyttävät myös jälleenmyyntiarvonsa. Se muuten on(Jos Igoriin on luottaminen):

1. Hérmesin Kelly


2. Hérmesin Birkin 
(nämä kaksi ovat vaihtaneet paikkaa hiljattain)

3. Chanelin Classic flap ja Boy bag


4. Cuccin Marmont


5. Christian Diorin Lady Bag


Mutta asiaan. Olin bongannut heidän nettisivuiltaan maailman kauneimman, täydellisen punaisen Boy-laukun hopeisilla helyillä ja vielä caviar-nahkaisena. Siis täydellinen pakkaus, juuri sitä mitä etsin. Ja vielä huomattavan ”edullisesti.” No, Boy-mallin hinta nousee jatkuvasti ja tällä hetkellä keskikokoinen eli medium-malli maksaa 5000 euron molemmin puolin nahasta ja mallista riippuen. Joten 3690 euroa siitä on hyvä diili. Ja tämän tajuavat vain me ”hullut chanelistat”. Kaviaarinahka on haluttua, koska se on kestävämpää kuin esim. lampaannahka. Ja siksi erittäin harvinaista ja vaikeaa löytää, varsinkin punaisena. Kaiken kruunasi se, että mieheni halusi ostaa minulle laukun lahjaksi. Eihän minulla raukalla muuten olisi ollut siihen varaakaan. Igor näytti laukun livenä ja ostimme sen nopeasti, sen enempää sitä availematta, koska oli viimeinen päivämme Pariisissa ja kiire huvipuistoon, jonne tyttäreni jo hinkui.


Illalla palasimme asunnolle ja vihdoinkin otin aarteeni esiin. Halusin hipelöidä sitä. Postasin kuvan siitä Facebokin Chanel-ryhmään ja sain heti reilusti yli sata ihastunutta kommenttia. Sitten sanoin miehelleni puoliksi vitsillä, että katsotaan sisälle ja etsitään hologrammi. Koska tottakai se on siellä. Eihän ole muuta vaihtoehtoa. 


Mutta se ei ollut siellä. Sydämeni valahti välittömästi vatsaonteloon. Miten en ostohetkellä tajunnut tarkistaa sitä? Tunsin itseni maailman tyhmimmäksi ihmiseksi. Perusasia. Niin perusasia, ettei sitä edes tule ajatelleeksi. Varsinkin, kun Igor selittää sinulle suu vaahdossa luksuslaukkujen indexeistä.

Menin paniikkiin. Kyllähän sen pitää täällä jossain olla. En vain huomaa sitä. Annoin laukun miehelleni ja hänkin tarkisti sen läpikotaisin. Hologrammia ei ollut. Sydämeni hakkasi kiivaasti 
ja päässä suhisi. Aloin googlata kiivaasti. Voiko olla uutta boy-laukkua ilman hologrammia? Voisiko kyseessä olla ns. superfake, ilmiö, joka pomppasi silmilleni internetin syövereistä? Vaikka kyseinen laukku oli talon oman asiantuntijan tarkastama ja laillisesti pätevän aitoustodistuksen omaava, vaistoni sanoi, ettei kaikki ole kunnossa. Googlasin kymmenet ”näin tunnistat aidon Chanelin” -ohjeet englanniksi. Kävimme mieheni kanssa huolellisesti kohta kohdalta läpi laukun. Se läpäisi tarkastuksen. CC-lukot olivat oikeanlaiset, tikkauksia oli yhtä monta kuin aidossa. Käsityö oli virheetöntä. Lukoissa oli tähden muotoiset saranat. Huokaisin hetkellisesti helpotuksesta kun huomasin, että kaikki oli pieteetillä tehty ja pienet detaljit olivat oikeanlaiset aina ruuvien kuusisakaraisen tähden muotoa myöten. Ainoa asia oli puuttuva hologrammi ja sitä myöten puuttuva sarjanumero. Googlasin lisää ja selvisi, että hologrammi voi puuttua kahdesta syystä. 1. Laukku on valmistettu ennen vuotta 1984 tai 2. Sisus on uusittu ja hologrammi poistettu/peitetty, milloin se siis löytyisi jostain, koska niitä ei koskaan heitetä pois. Sitten on olemassa muutama havinainen malli, joissa ei ole hologrammia. Oliko tämä kenties sellainen? Ja jos laukku kerran oli uusi, kuten myyjä väitti, niin miten sen sisus olisi jo vaihdettu?
Lähdimme seuraavana päivänä Espanjaan. Ennen sitä otin yhteyttä heti   sekä sähköpostilla että CS:n FB-sivujen kautta ja kerroin (suuren)huoleni. Sanoin, etten löydä hologrammia ja ettei heidän toimittamansa aitoustodistuksen mukana tullut Chanelin sarjanumeroa=sama numerosarja kuin hologrammissa. Tiedoksi muuten, että boyn sarjanumerossa on aina 8 lukua. Jos niitä on enemmän, liehuu jo punainen lippu korkealla. Sain seuraavanlaisen vastauksen: Tässä mallissa ei ole hologrammia, mutta tuote on huolellisesti tarkastettu ja aitoutettu heidän omien experttiensä toimesta. Aitoustodistus on kuulemma laillisesti validi. Ok. Ehdotin, että käyn aitouttamassa laukun vielä ulkopuolisella riippumattomalla osapuolella, jotta voin olla varma. Minulla olisi 14 päivää palautusaikaa, mutta olisin takaisin Pariisissa vasta 15.päivänä. Pyysin tuon yhden  päivän lisäaikaa. Se ei käynyt. He pahoittelivat, etten luota heidän asiantuntijaansa, mutta eivät selvästikään halunneet, että käyn aitouttamassa laukkua muualla. Siksi laukun palautuksella oli kiire. Jouduin loppujen lopuksi lähettämään laukun DHL:llä ja maksaa itse palautuksen Marbellasta Pariisiin.(yli 100e) UPS:n kuski ei koskaan tullut, sen tilasin ensin. Mutta onneksi laukku palautui ajoissa.

En koskaan saanut Collector Squaresta vastausta siihen, miksi laukussa ei ole hologrammia/sarjanumeroa, vain epämääräisestä puhetta private salesista ja harvinaisista malleista. Ranskalaiset naiset myös kuulemma poistavat hologrammin helpommin, mikä on mielestäni täysin älytöntä. Tutkittuani tarkemmin heidän sivujaan huomasin, että lähes joka laukun kohdalla on merkintä no hologram/sans hologramme. Siis anteeksi, mutta mitä helvettiä? Ovatko KAIKKI heidän myymänsä laukut erityisharvinaisuuksia, I don´t think so. Joten, naiset: Teitä on varoitettu: Älkää ostako mitään Collector Squaresta, koska vaikka kyseessä on yllättävän hyvämaineinen firma, on Tanskanmaalla selvästi jotain mätää. Joukossa on superfake-laukkuja, sanon minä. Laukkuja, jotka ovat niin hyvin valmistettuja, että asiantuntijoillakin on vaikeuksia erottaa niitä aidosta. Osa on tietenkin aitoja, ehkä suurinkin osa, koska muutenhan he eivät voisi toimia Ranskan suurimman huutokauppakamarin yhteydessä. Joko he itse tietävät tämän(mitä epäilen vahvasti), tai sitten he ovat itsekin huijauksen uhreja. Niin tai näin, valtavat katteet he tekevät varsinkin jos myyvät feikkiä Hérmestä. Huh huh. Nyt kyllä karsi sinisilmäisyys tässä asiassa lopullisesti. Chanelilla käydessäni kysyin, voiko olla boy-laukkua ilman hologrammia. Sain vastauksen; Yes, but then it´s not a Chanel. Niinpä.

En tietenkään edelleenkään voi olla 100 -prosenttisen varma,että kyseessä on feikki. En ehtinyt käydä hakemassa toista mielipidettä, koska laukun palautuksella oli heidän puoleltaan niin kiire. Mutta en voi myöskään olla 100-prosenttisen varma, että kyseessä on aito laukku. Niinpä palautin sen. En voi kantaa ylpeänä laukkua(ja maksaa siitä 3690e, jos minulla on koko ajan epäilys sen aitoudesta.) 

Toissa viikolla rahat vihdoin olivat palautuneet tilille.(Mieheni joutui soittamaan firmaan lukuisia kertoja ja vaatimaan palautusta, kun toisessa päässä vetkutettiin tahallaan). Kävin paluumatkalla pikakierroksella Pariisin Chanelilla, mutten löytänyt mitään mieleistä, sillä edelleen haaveilen tuosta punaisesta boysta hopeisin helyin. Chanelilla ei muutamaan vuoteen ole kyseistä mallia valmistettu. Ja yhden menin tilaamaan jo netistä ja jouduin palauttamaan, koska väri ei vastannut tuotekuvausta. Plääh. Täydellisen laukun metsästys jatkuu siis yhä. Pidetään peukkuja, että löydän aarteeni vielä!

Tässä se kaunotar on(oli).

Collector Squaren laukkuseinällä riittää aarteita. Mutta, ovatko ne kaikki aitoja?

9 Comments

 1. ELLI
  11.7.2017 / 11:00

  Huh munkin sydän alkoi tykyttää hulluna kun luin tätä… järkyttävä että noin voi käydä, onneksi kuitenkin saitte rahat takaisin! Toivottavasti moni ei ole tuolta feikkiä käsiinsä saanut 🙁

 2. Veera K.
  11.7.2017 / 11:46

  hui, kyllä ois mullakin paniikki tossa tilanteessa tullut! tosi harmi että kävi noin 🙁 tsemppiä täydellisen laukun etsintään! 🙂

  • Mia Malmi
   11.7.2017 / 11:54

   Joo, onneksi tästä vahingosta selvittiin säikähdyksellä! Kiitos molemmille! 🙂

 3. Enni / Ennin kengissä
  11.7.2017 / 12:01

  Voi harmi! Käytetyn designer-laukun ostaminen on aina todella haasteellista, feikitkit ovat niin hyvin jo tehtyjä. Olen myös lukenut sellaistakin (en tiedä onko totta), että eräs tunnettu ulkomaalainen tavaratalo oli myynyt feikit louboutinit myymälästään. Todennäköisesti feikit ovat päätyneet kenkälaatikkoon juuri tavaraa palautettaessa, jolloin aito tuote on siis vaihtunut feikkiin. Ei näistä ikinä tiedä. :/

  • Mia Malmi
   11.7.2017 / 12:06

   Niinpä! Haasteellista se tosiaan on, pitäisi aina asioida vain aidossa ja alkuperäisessä tai vaatia tuplatodistukset aitoudesta. Mutta aina se ei ole mahdollista. Chaneliltakin saisi uuden boyn, mutta heillä ei ole mallistoissaan tällä hetkellä mitään, mikä kiinnostaa.

 4. Hannele Lampela
  11.7.2017 / 17:47

  No ohoh! Tässä sen näkee, että luotettavakin myyjä voi paljastua millaiseksi huijariksi tahansa. Mutta onneksi sait rahat takaisin :(. Tosi harmi, että unelmalaukun metsästys jatkuu vielä, mutta jospa se vielä löytyy <3. Hannelehttp://www.rakkaudellahannele.fi

  • Mia Malmi
   11.7.2017 / 18:05

   Joo, oppia ikä kaikki. 🙂

 5. Lara
  12.10.2019 / 18:35

  Kiitos Sinulle tästä postauksesta. Tosi hyvä tietää Tämä.

  • malmimia
   Kirjoittaja
   12.10.2019 / 19:12

   Kiitos Lara kommentista. Oli kyllä melkoisen opettavainen kokemus. Toivon, ettei kukaan muu joudu kokemaan samaa. Kivaa syksyn jatkoa sinulle!

Arvostan suuresti kommenttiasi!