Äänimaljarentoutus by Mariela Sarkima!

Olin elämäni ensimmäisessä äänimaljarentoutuksessa, jonka veti kundaliiniohjaajaksi ja äänimaljarentouttajaksi valmistunut Mariela Sarkima. Saimme tutustua uutuushoitoon kuuden hengen naisryhmän voimin joulukuun alussa. Oletan, että hoito ei ole vielä kovin tuttu monillekaan, joten tässä se on pähkinänkuoressa:

Äänimaljarentoutus toimii syvärentoutuksena hellien lempeästi sekä kehoa, että mieltä. Se auttaa kehon kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa, sillä äänivärähtelyt saavuttavat myös alueet minne esim. hierojan sormet eivät yllä. Äänihieronta saa kehon yli sata triljoonaa solua värähtelemään. Kehossamme on yli 70-prosenttia vettä ja sitä pitkin ääniaallot kulkevat. 

Äänirentoutuksessa maljat, joskus myös gongi ja esimerkiksi erilaiset kellot soivat kehon ympärillä (yksilörentoutus) ja läheisyydessä (ryhmärentoutus). Vastaanottaja makoilee mukavasti alustalla valitsemassaan asennnossa lämpimän peiton alla. Rentoutus on mahdollista tehdä myös istualtaan, mikäli makuulla oleminen on epämukavaa tai esim. fyysisten rajoitteiden takia mahdotonta. Maljoilla ei soiteta mitään tiettyä musiikkikappaletta, vaan niillä luodaan rauhallinen ja turvallinen äänitila. (Lähde: Mariela Sarkima/Katja Kokko)

Hoitotilana toimi Marielan viehättävä citykoti Punavuoressa. Kun astuu sisään, voi jo aistia hyviä, rauhoittavia energioita.  Niitä vahvistamaan Mariela oli hämärtänyt huoneen, sytyttänyt kynttilät ja keittänyt lämmittävää mausteista teetä. Asetuimme vilttien päälle ja suljimme silmämme. Osa taisi rentoutuksen aikana nukahtaakin, ainakin äänistä päätellen. Itse matkasin pois jonkinlaiseen unen ja valveen välitilaan. Jännä tunne, kuin olisi ”irronnut maassa makaavasta ruumiistaan.” En osaa sitä sen paremmin selittää. Olin läsnä ja en ollut. Tunsin maljojen äänet värähtelynä kehossani. Se oli parantava ja kokonaisvaltainen kokemus.

Äänimaljarentoutus vaikuttaa mm. stressiä, unettomuutta, ahdistusta ja kehon jännitystiloja lieventävästi. Koska ääni ei mene jännittyneestä lihaksesta heti läpi, se resonoi kipukohdan ympärillä hellästi ja rentouttaa lihasta vähitellen. Seuraavaksi aion kokeilla yksilörentoutusta. Uskon, että se on vieläkin tehokkaampaa, kun tilassa olet vain sinä ja hoitaja, vaikka ei se kuuden hengen porukkakaan haitannut. Lähinnä tuli tunne, että olemme kaikki ”yhtä”.

Maljat värähtelevät eri taajuuksilla tuottaen eri korkuisia ja laadultaan eri ”tummuisia ja syvyisiä” ääniä. Maljojen äänenväriin vaikuttaa niiden koko, muoto ja materiaali josta ne on työstetty. Äänet ovat hyvin miellyttäviä ja rauhallisia. Niiden harmoninen ja pehmeällä tavalla kumea sointi muistuttaa alitajuisesti jostain tutusta ja turvallisesta. Maljojen äänimaailman sanotaan kuljettavan meidät aikaan ja tilaan, jonka vietimme elämämme alkumetreillä kohdun suojassa.

Lue lisää ja varaa oma aikasi täältä.

Lopputulos: Olo on hoidon jälkeen kevyt ja asiat, jotka ennen hoitoa ottivat suunnattomasti päähän, ovat nyt lähinnä huvittavia. On vähän sellainen hällä väliä – vittaan kintaalla -asenne. Paitsi että hissin muuttokuormineen vallannut naapuri ärsytti kyllä, kun jouduin raahautumaan portaat ylös. Mutta se portaiden nousu tekee mulle vain hyvää. Mariela tekstaa aamulla ja kysyy, mikä fiilis ja miten nukuin. Vastaus on: Levollisesti eikä juuri nyt v***** mikään. Voin suositella siis!

Arvostan suuresti kommenttiasi!