Nylon Beatin paluu ja ysärihuuma!

Ihanaa perjantaita kaikille! Päivän paras uutinen on se, että Jonna ja Erin palaavat yhteen ensi kesänä ja tekevät kiertueen Nylon Beatina!!! Olen tästä niin innoissani, että aloin välittömästi muistella omia ysäriaikojani ja tadaa! Tiesitkö näitä?

1. Halusin aina muusikoksi, joten parikymppisenä vein kappaleitani levy-yhtiöön. Siellä minua pidettiin kyllä lahjakkaana laulajana, muttei uskottu biisien kaupalliseen potentiaaliin sillä matskulla. (Biisit olivat raakileita, myönnän).

2. Tuottajalla oli mielessä jotain muuta: Hän oli kokoamassa dance pop-ryhmää,joten loppujen lopuksi olin XL 5:n alkuperäisjäsen. Teimme Kaunis Peto-sinkun ja musavideon, jonka jälkeen bändistä päätettiin tehdä poikabändi ja se osoittautui näin jälkiviisaana hyväksi päätökseksi. XL 5 oli 90-luvun kovimpia ja suosituimpia poikabändejä Suomessa. Lahjakkailla kundeilla oli tarttuvia popmelodioita, jotka kestävät kuuntelua vielä tänäkin päivänä.

3. Noin vuosi tuon jälkeen sama tuottaja otti uudelleen yhteyttä: Hän oli kokoamassa ”Suomen Spice Girlsiä” ja minut haluttiin mukaan. Mietin hetken, halusinhan tehdä lähinnä omia biisejäni ja juttuani, mutta porukka oli mainio ja meininki vaikutti hauskalta, joten mikä ettei.  Bändin nimeksi tuli Plus ja levytimme samalla hyvinkääläisstudiolla, kuin Xl 5, Aikakone ja Taikapeili. Sainkin yhden omankin biisin sitten ujutettua mukaan levyllemme. Siitä seurasi unohtumaton puolistoistavuotinen jakso elämässä: keikkoja ympäri Suomen, tv-esiintymisiä, gaaloja, unohtumattomia kokemuksia ja muistoja.mNäin mitä on olla artisti tai ainakin tähdenlento Suomessa. En ole haaveillut sen jälkeen musaurasta. Voisin korkeintaan tehdä kappaleita muille, tai esiintyä ihan pienissä ympyröissä. En kaipaa alan raadollista puolta. Ja olen  superkiitollinen tästäkin kokemuksesta. Täältä pääset kurkkaamaan Yhteen yöhön -musavideomme. 

4. Mieleen tuolta ajalta on jäänyt paljon muistoja. Eräs on legendaarisen Jyrkin(jonka historiassa vierailimme enemmän kuin laki sallii) Tyttöbändipäivä, jossa Joonas Hytönen luotsasi hauskaa lähetystä. Siellä sekoilimme Jonnan ja Erinin ja Mascaran jäsenten kanssa. Ohjelmassa oli mm. karaokea ja tietovisaa. Päivän voittaja oli Nylon Beat. Olen kohdannut tyttöjä vuosien varrella mitä moninaisimmissa yhteyksissä ja he ovat ihania, aitoja, aina omia itsejään. Sellaisia työtäpelkäämättömiä lahjakkuuksia, joille suo mielellään noin pitkäkestoisen suosion ja uran. Mahtavaa nähdä naiset taas yhdessä livenä! Pitäisikö meidän muidenkin tyttöbändien tehdä comeback?

Mä haluun olla Nylon -kiertue (Yhtyeen keikkapäivät kullakin festivaalilla tarkentuvat pian):

21.-23.6. Himos Juhannus, Jämsä
21.-23.6. RMJ, Rauma
21.-23.6. Tahko Juhannus, Nilsiä
28.-30.6. Iskelmä Festivaali, Jämsä
6.-7.7. Wanaja Festival, Hämeenlinna
12.-14.7. Suomipop Festivaali, Jyväskylä
12.-14.7. Suomipop Festivaali, Oulu
19.-21.7. Tammerfest, Tampere
26.-28.7. Kuopio RockCock

27.-28.7. We Love Festival, Helsinki(Nähdään täällä!)

”Tuli nyt tai ei koskaan -fiilis. Kaikki palaset vain loksahtivat kohdalleen. Soolokeikoillani sain usein kuulla, kuinka tärkeä Nylon Beat on monille ollut. Osa 20-30 -vuotiaista faneista ei ole koskaan nähnyt meitä livenä. Tuntuu aivan ihanalta toteuttaa monen haave. Ja myös oma haaveeni”, kommentoi Erin. 

Lähtemättömän jäljen kotimaiseen pop-musiikkiin jättänyt duo ehti toimia kahdeksan vuotta ja myydä yli puoli miljoonaa albumia kunnes lopetti uutena vuotena 2003. Yhtye teki vuonna 2007 kaksi areenakeikkaa, mutta ei ole sittemmin esiintynyt yhdessä.

“Mä haluun olla taas Nylon! Ja mulla oli ikävä Nylon-Eriniä. Keikoilla tullaan kuulemaan ja kokemaan sekä vanhoja että uusia versioita meidän biiseistä. Meillä on jo nyt Erinin kanssa ihan yhtä kreisi meininki kuin silloin alussa. Samat naiset, sama Nylon Beat, eikä olla edes ruosteessa”, Jonna nauraa.

Kuvat: Nana Simelius.

Arvostan suuresti kommenttiasi!