Mitä HCA-mittaus kertoo kehosi tilasta?

Kävin 46-vuotissyntymäpäivieni kunniaksi HCA-mittauksessa. Olen tuntenut oloni ajoittain nuutuneeksi ja tiesin, että raudanpuutetta ainakin oli. Muutkin vitamiini-ja hivenainetasot halusin tietää. Mittaus tehtiin Superfeel Health and Beauty -luontaistuotekaupassa Helsingin Hietalahden rannassa. Health Concept Analyzer -mittaus sisältää 13 osa-aluetta sekä konsultaation eli sanallisen läpikäynnin mittaustuloksista. Tämän lisäksi hintaan sisältyy tuoteneuvonta. Mittaus neuvontoineen kestää puolisen tuntia ja maksaa 40 euroa.

Kärsin kilpirauhasen vajaatoiminnasta. Kilpparini poistettiin kokonaan vuonna 2011 sairatettuani muutaman vuoden Basedowin tautia.
Leikkauksen myötä elimistöni kalkintuotanto lakkasi hetkellisesti, mikä aiheutti suuren kalkkivajeen. Ne keillä on autoimmuunisairaus tai vastaava, varmasti kuuntelevat kehoaan herkällä korvalla.

HCA tulee sanoista Health Concept Analyzer. HCA-laite havaitsee kehosta lähtevät sähkömagneettiset värähtelyt ja niiden poikkeamat. Käytännössä pidin kädessäni sähköistä anturia minuutin tai pari, ja homma on sillä selvä. HCA-mittauksia tekee Suomessa liuta erilaisten hyvinvointipalvelujen tarjoajia, joukossa mm. ravintolisien myyjiä ja homeopatia-hoitoloita. Havaintojen pohjalta luvataan tietoa esimerkiksi yksittäisten vitamiinien lisätarpeista.

HCA-mittausten tarkoituksena on saada edulliseen hintaan vihiä terveydentilasta. Täysin kattavia ja aukottomia tuloksia tällä mittauksella ei valitettavasti saada. Mittauksen tulokset lähinnä herättelevät oman hyvinvoinnin kehittämiseen. Lääkärissä tai verikokeissa käymistä se ei korvaa. Joten jos oikeasti olet huolissasi terveydestäsi, niin mene ensin lääkäriin.

Mittaus perustuu kehon sähkömagneettiseen säteilyyn ja siinä yhdistyvät lääketieteen, bioinformatiikan, sähkötekniikan ja muiden tieteenalojen innovaatiot.


Tulokset olivat yllättävän hyvät. Laite oli poiminut koosteraporttiini 13 kohdetta, joista ainoastaan viidessä oli kohtuullinen poikkeama, jotka merkkasin tähdellä. Näitä poikkeamia kannattaa kuulemma korjata ruokavaliomuutoksilla tai lisäravinteilla. 


Mittauksessa tarkasteltiin seuraavia asioita(tähdellä merkityissä itselläni oli parantamisen varaa): 

– Sydän ja verenkierto
– Ruuansulatustoiminta *
– Aivot ja keskushermosto
– Luunpinnan mineraalitiheys *
– Kivennäisaineet *
– Vitamiinit *
– Aminohapot
– Koentsyymit
– Immuunijärjestelmä
– Haitalliset aineet *
– Raskasmetallit
– Fyysinen perustaso 
– Ihon kunto
* Kehoni happo-emäsasapaino, joka vaikuttaa muun muassa ruuansulatukseen, oli hieman epätasapainossa, eli liikaa happamuutta. Sen korjaamiseen ja emäksen lisäämiseen minua suositeltiin juomaan sitruunavettä tyhjään vatsaan aamulla, joka voisi neutraloida elimistöä. Olenkin noudattanut ohjetta viikon verran.

* Luunpinnan mineraalitasoissa oli toivomisen varaa. Tämä olikin tiedossa, syönhän jatkuvasti vahvaa kalkkia osteopenian, eli luukudoksen lievän haurastumisen sekä kilpirauhasen vajaatoiminnan myötä. Ja nyt iän karttuessa luustokato vaan kiihtyy…

* B-vitamiinista oli puutetta ja erityisesti B7-vitamiinin, eli Biotiinin osuus vitamiinin saannistani oli huono. Sen puute ilmenee muun muassa erilaisina iho-oireina, hiustenlähtönä ja kynsien haurautena. Biotiini osallistuu hermosolujen, verisolujen ja talirauhasten kasvuun. Sitä tarvitaan myös energiantuotannossa. Ruoasta biotiinia saa esimerkiksi pähkinöistä ja leseistä. Olen havainnut hiustenlähtöä kyllä jossain määrin.

Elimistöstäni puuttui myös kuparia, jota ostinkin purkin mukaan samantien. Tätä hyödyllistä kivennäisäinetta tarvitaan raudan hyödyntämiseen, hemoglobiinin muodostukseen ja punasolujen normaalin toiminnan ylläpitoon. Kupari vahvistaa luustoa ja verisuonten seinämiä lujittamalla kollageenisäikeiden poikkisidoksia. Kupari edistää ravinnossa olevan raudan imeytymistä. Eli kaltaiselleni aneemikolle välttämätön kivennäisaine.

* Kehossani oli hieman kännykän aiheuttamaa säteilyä ja mittaaja muistuttikin, ettei kannata nukkua kännykän tai läppärin kanssa, mitä minä hyvin useasti valitettavasti teen.


Aivoni ja verisuoneni olivat hyvässä kunnossa, mikä oli hyvä uutinen.

Varastorautani oli erinomainen, mikä tuli hieman yllätyksenä, koska hemoglobiini on ollut alhaalla. Mutta varastorauta ja hemoglobiini ovatkin kaksi eri asiaa.

Kiinnostavaa tietoa omasta hyvinvoinnistaan saa siis 40 eurolla. Osittain kyse on tietenkin lisäravinnetuotteiden myynnin edistämisestä, mutta itselleni ei tuputettu tuotteita, kerrottiin vain, mitä tarvitsee seuraavaksi hankkia ja annettiin hyvät alennukset. Mittauksesta maksoin täyden hinnan. Mene ihmeessä, jos haluat lisätietoa kehosi hyvinvoinnista. Usein kun saa jonkun pienen vitamiininpuutoksen tai muun häiriötilan balanssiin se vaikuttaa kaikkeen jaksamiseen ja koko olemukseen. Ja tekee elämästä kivempaa. 

8 Comments

 1. Melissa L
  3.4.2018 / 06:37

  Kun on jo yli kymmenen vuotta taistellut autoimmuunisairauden kanssa niin oppii kuuntelemaan hyvin kehoa. Toki verikokeet näyttävät myös paljon mutta ensin kuulostellaan olo ja sitten kokeisiin. Itse olen huomannut ettei lisäaineita tarvita ollenkaan vaan monipuolinen ruoka ja sen lisäksi poistin soijan kokonaan, jolloin ravinteet alkoi imeytyä paremmin kehoon. Ainoa jota käytän on kalkki (välillä) ja sitäkin teen itse kananmunankuorista. Mielenkiintoinen juttu, kiitos.

  • Mia Malmi
   3.4.2018 / 06:41

   Heippa. Kiinnostavaa kuulla, että soijan poistaminen ruokavaliosta vaikutti noin. Itse en soijaa juurikaan käytä. Minullakin on kilpirauhasen vajaatoiminta. Kilppari poistettiin kokonaan 2011. Ja tosiaan kalkkia voi tehdä itsekin. Hyvää kevättä sinulle!

 2. Staili By
  3.4.2018 / 08:15

  Tosi mielenkiintoista. Voitin jossain arvonnassa kerran yhdelle kosmetiikkafirmalle ihon kosteustasapainon mittauksiin ilmaisen ajan. Tulokset näyttivät ihan jotain muuta kun pitäisi. He eivät tienneet että olen kosmetologi ja mitannut vähän paremmilla laitteilla kosteuden eri tuloksin. Lisäksi ihoni on lähes atooppinen ja laite sekä henkilökunta kertoi ihoni olevan rasvainen. Tän takia olen tosi skeptinen firmojen omista mittalaitteista. Heillä oli taka-ajatuksena myydä uusia kosteusvoiteita. Ei ole kallis hinta, mutta jos joskus törmään johonkin tarjoukseen tuosta niin voisi mennä mielenkiinnosta:) sulla oli selkeästi positiivisempi kokemus tästä kun mulla ihonmittauksista! 😀 https://stailiby.com

  • Mia Malmi
   4.4.2018 / 11:41

   Kuulostaapa huvittavalta tuo sun kokemus ja samalla pelottavaa, että kaikenmaailman puoskarimittaajia on liikenteessä. 😀 Kävipä heillä huono tuuri, että saivat asiakkaaksen sinut eivätkä voineet myydä sinulle voiteitaan. 🙂 Tämä minun mittaajani ei siis ollut tuona luontaistuoteliikkeen leivissä, mutta varmaan olivat sopineet provikat keskenään tuotteiden myynnistä.

 3. Minnea Muru
  3.4.2018 / 17:41

  Ompa tosi mielenkiintoinen mittaus! Tuo olisi varmasti hyvä itsekin tehdä, jotta näkisi, mitä keho kaipaa. Kiitos informatiivisesta postauksesta :)Kivaa viikkoa!

  • Mia Malmi
   3.4.2018 / 18:06

   Kiitos kivasta palautteesta! Joo, on se hyvä tietää, missä mennään varsinkin, jos oma terveys huolettaa.

 4. DiaryOfShopaholic
  4.4.2018 / 16:52

  Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta tuo mittaus, enkä ollut tästä aikaisemmin kuullutkaan.

Arvostan suuresti kommenttiasi!