Hampton Bayn plussat ja miinukset!

Pääsin viime lauantaina tsekkaamaan naapurissani sijaitsevan uutuusravintola Hampton Bayn. Olen aina ollut sitä mieltä, että kyseessä on Helsingin keskustan kenties aurinkoisin ja sitä myötä paras terassi. Monenmoista yrittäjää on paikalla vuosien varrella nähty, viimeisimpänä nepalilainen ravintola, jossa ei sinänsä ollut mitään vikaa, mutta kaljakuppilamainen miljöö ei houkutellut viihtymään pitkäksi aikaa. Hienoa, että Harri Syrjänen tarttuivat haasteeseen ja uudistivat tämän Hietalahdenrannan helmen sille kuuluvaan arvoonsa. Ravintolassa on sata paikkaa, terasseille mahtuu jopa 300 asiakasta. Parin viikon takaisiin avajaisiin en valitettavasti ehtinyt, mutta onneksi lauantaina aurinko helli ja alakerran terassille mahtui mukaan. Joimme erinomaista saksalaista Reislingiä ja söimme mieheni kanssa Syrjäsen nimikkolohisoppaa. Molemmat nappivalintoja. Pöydässä istuneet seuralaisemme maistoivat paikan burgeria  ja totesivat senkin erittäin maukkaaksi. Hinta-laatusuhde tuntui olevan kohdallaan. Tässä uutuuspaikan plussat ja miinukset.

Plussat 

+ Kaksikerroksien 300-paikkainen terassi, johon paistaa aurinko iltaan saakka. Muista aurinkosuoja!
+ Laadukas ja kohtuuhintainen ruoka. 
+ Listalla kalaa ja pihviä, mutta myös vegeä.
+ Hyvät viinit
+ Kaunis miljöö
+ Terassit on katettu ja lämmitetty kylmempiä iltoja varten.
+ Ei pöytävarauksia, mikä voi tavallaan olla hyvä, mutta myös huono juttu, kun et tiedä etukäteen, mahdutko syömään/juomaan. Odottamalla tietenkin pääsee, jos on kärsivällistä sorttia, minä en ole.
+ Parempi kuin Mattolaituri monessakin mielessä. Oikea menu, kohtuulliset hinnat, ei pönötystä, jne.
+ Myös koirat ovat tervetulleita terassille ja muutama söpö karvakuono siellä näkyikin.

Miinukset

– Vain kaksi tarjoilijaa per terassi. Piti olla aktiivinen, että sai palvelua. Periaatteessa pöytiintarjoilu, mutta piti jos olisi istunut odottamassa, olisi todennäköisesti istunut aamuun saakka. Eli kukaan ei tullut kysymään, mitä saisi olla. Jäi epäselväksi, oliko pöytiintarjoilua vai ei? Periaatteessa joo, mutta käytönnössä…
– Ruoka piti käydä tilaamassa tiskiltä. Hämmentävää. Ei sinänsä suuri vaiva, mutta mukavaahan olisi saada tilaus suoraan pöytään. Varmaan hyvä syy tälle löytyy, joten ymmärrän ratkaisun.
– Jonkin verran jonoa tiskille, koska suurin osa tilauksista tehtiin siellä.
Vessoja en testannut, mutta jonoa näytti sinnekin olevan. Yläterassi on vielä korkkaamatta myös. Uskon ja toivon, että kun alkuhuuma ja sekoilu hälvenee, löytyy toimiva sysyteemi ja kaikki ovat tyytyväisiä, asiakkaat ja työntekijät.

Arvio 9- (Pisteet ruuasta, viinistä sekä miljööstä. Miinusta palvelun hitaudesta)
Menen ehdottomasti uudelleen! Tästä taitaa tulee kantaterassini ainakin aurinkoisella säällä! Eli ehdottomasti onnistunut uudistus ja lämmin suositus.

Kuvat avajaisista by Henri Juvonen – @henrijuvonen

Oletko itse ehtinyt testata paikan? Mitä mieltä olit?

8 Comments

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi
  11.5.2018 / 05:15

  En ole testannut, mutta kuullostaa mielenkiintoiselta paikalta 🙂

  • Mia Malmi
   11.5.2018 / 08:25

   Kannattaa ehdottomasti käydä varsinkin aurinkoisella säällä!

 2. Minna M
  11.5.2018 / 09:15

  Kuulostaa ja näyttää kivalta paikalta. Tuonne voisi mennä jos sattuu tulemaan Helsinkiin aurinkoisena päivänä. Pöytävarauksettomuus sopii meille hyvin.

  • Mia Malmi
   11.5.2018 / 09:18

   Kyllä tämä Hietaladenranta on pala kauneinta Helsinkiä. Ja ravintolan 300 asiakaspaikkaa takaa, että mukaan yleensä mahtuu hyvin. 🙂

 3. isivuosi
  11.5.2018 / 10:05

  Tämähän vaikuttaa mielenkiintoiselta. Vienpä tuon kauniimman puoliskon tänne aikanaan synttäreitä juhlimaan.Kiitos vinkistä!

 4. DiaryOfShopaholic
  12.5.2018 / 17:05

  Ainakin näyttäisi olevan upealla paikalla, täytyy pitää mielessä seuraavalla Helsingin reissulla 🙂

 5. Kulinaari
  13.5.2018 / 08:31

  Hyvä tietää, etten vahingossakaan eksy tuonne.

 6. Christer Karlsson
  30.5.2019 / 16:20

  Todella pienet annokset, kannattaa syödä kotona ennen menoa sinne, henkilökunta ihan ok mut ei ammattitaitoista, jano ehtii tulla ennen kuin tilaus saapuu

Arvostan suuresti kommenttiasi!