Viikon inspiraatio: Gabriela von Girs!

Tapasin eilen aivan huikean naisen, nimittäin taidemaalari Gabriela von Girsin, joka on asunut täällä Marbellassa lähes 20 vuoden ajan muutamia Suomi-taukoja lukuunottamatta. Hän on Suomessa syntynyt lähestulkoon itseoppinut taiteilija ja kuvittaja. Pääsin tutustumaan häneen ja hänen upeaan Marbellan kaupunkiasuntoonsa.

-Taide on ollut elämässäni lähes syntymästä lähtien. Se on minulle pakkomielle. Taiteeni on hauskaa, mutta samalla synkkää ja dramaattista, hän kuvailee.

Gabriela on erikoistunut eläinhahmoihin, varsinkin koirien maalaamiseen. Taiteeseen hän saa inspiraationsa ympäröivästä maailmasta. Hänen oma suosikkinsa koiratuotannostaan on bassethound-koira Ludo. 

– Ludo on kolmas Louis Vuitton -koiristani. Sen katse on rauhoittava ja minusta tuntuu, että se on oikeasti olemassa, Gaby kertoo. 

Hän on luonut uransa asuessaan täällä Espanjassa. 

Gabrielan ensimmäinen yksityisnäyttely Espanjan Marbellassa keräsi illan aikana 480 vierasta. Tämän jälkeen hän on pitänyt useita yksityis- ja yhteisnäyttelyitä. Gabrielasta on tehty myös tv-haastatteluja sekä reilut parikymmentä lehtiartikkelia, sekä espanjalaisiin että suomalaisiin lehtiin. Keväällä hänet saattoi bongata hänet muun muassa Kenen kotona-tv-sarjasta. Suomessa hänen töitään on ollut hiljattain esillä mm. Royal-ravintoloissa ja Salutorgetissa. Vida Interior Shop Uudenmaankadulla myy hänen printtejään. Marbellassa töitä löytyy yksityiskotien lisäksi muun muassa Puro Beach clubilta sekä Las Brisas- ja La Quinta- golfkentiltä.

Hengästyin pelkästään kuunneltuani mitä kaikkea tällä supernaisella on meneillään. Hän on tehnyt jo vuosia tauluja, mutta päätti viitisen vuotta sitten tuotteistaa koiransa ja on onnistunut luomaan elannon teeman ympärille. Ja se on ollut onnistunut valinta.

Hollantilainen firma alkaa valmistaa hänen koiristaan tehtyjä sohvatyynyjä, huonekaluja, tapetteja ja mattoja. Pop&Co Helsinki tekee parhaillaan lastenvaatemallistoa. Pariisilais-balilainen Katyusha -merkki valmistaa koira-iltapukuja Pariisin Muotiviikoille!!! Hän työstää myös lastenkirjaa…you name it! Ja sitten hän kehui minua energiseksi. Hehe! Vaikka toki hänen seurassaan tuli ajoittain hieman ”alisuoriutunut” olo, niin ennen kaikkea tällaisista tarinoista saa hurjasti inspiraatiota. Kaikki on mahdollista, ihan kaikki! Tarvitsee olla rohkea ja kuunnella sisintään. Helppoa elämänkoulua Gabrielakaan ei ole käynyt. Hän läpikävi vaikean avioeron viisi vuotta sitten nyt 10-vuotiaan tyttärensä isästä. Sen jälkeen hän kokosi itsensä, kääri hihat ja ryhtyi töihin.

Sain pari hänen ihanaa koiraprinttiään kotiinvietäviksi. Laitan ne keittiöön.

Lisäksi hän on kävelevä Marbella-tietopankki, koska hän  tuntee täällä kaikki silmäätekevät ja on kuin kala vedessä paikallisissa seurapiireissä. Hän saa jatkuvasti kutsuja Marbellan ykköstapahtumiin ja tekee yhteistyötä lukuisten kuuluisienkin yksityishenkilöiden ja firmojen kanssa.

Aivan upea koti ja mikä taulu! 

Gabriela muutti hiljattain Helsingistä takaisin Marbellaan ja uuteen asuntoonsa tyttärensä ja miesystävänsä kanssa.

 Hänestä on myös henkilökuvaus kahdessa eri kirjassa – 100 Espanjan tunnetuinta yrittäjänaista.

Näistä linkeistä voit lukea lisää Gabrielasta ja hänen taiteestaan.
http://www.saatchiart.com/brisa

https://gabrielagirs.see.me/

https://www.facebook.com/Art-by-Gabriela-von-Girs-1510466602603403/

www.taiko.fi


Katso myös juttuni toisesta Marbellassa asuvasta suomalaistaiteilijasta, joka niin ikään on supernainen ja ystäväni 10 vuoden ajalta, eli kuvataiteilija Maiju Tirri. Suomi-naiset rule!

Arvostan suuresti kommenttiasi!