Viikon inspiraatio: Taiteilija Marita Kouhia!

On unelmoijia ja on tekijöitä. Marita Kouhia on jälkimmäinen. Marita on on MA-tutkinnon suorittanut taiteilija Helsingistä. Hän on erikoistunut vahvoihin ja värikkäisiin urbaaneihin muotokuviin. Marita maalaa muotokuvia mielikuvituksesta, mutta myös oikeista ihmisistä ja hän maalaa myös muita aiheita tilauksesta. Hän kuuntelee musiikkia maalatessaan. Musiikki vie hänet eri ilmaisutasolle ja antaa syvyyttä maalattavan aiheen tarinaan ja persoonaan. Marita hakee inspiraationsa kaupunkikulttuurin liikkeistä, pienistä subkulttuureista ja inhimillisestä käyttäytymisestä. Minun mielestäni nämä rouheanvärikkäät Aarght maalaukset sopisivat myös suureen maailmaan, Pariisin, New Yorkin tai New Orleansin musaklubeille kenties? En tiedä toista samankaltaista artistia tässä maassa, joten keep up the good work!

Muotokuvat heijastavat tarinoita todellisten henkilöiden ja mielikuvien takana. Se tuo pintaan inhimillisyyden meissä kaikissa riippumatta kulttuurista, maasta ja asemasta yhteiskunnassa, uskomuksista ja roduista. Maalaukset kertovat eletystä elämästä ja piiloon jääneistä tarinoista. Marita on muuten myös todella lämmin, viisas ja ihana tyyppi.

Rap-musiikki on ollut lähellä Maritan sydäntä lapsuudesta saakka. Rakkaus rappiin on ollut uskollista laatua ja siihen maailmaan taiteilijan on ollut helppoa sukeltaa. Musiikki on muuttunut helposti väreiksi, muodoiksi. Siveltimen vedot ovat syntyneet riimittelyn tahdissa ja välillä agressiivisenkin energian voimalla.

“Kaukaa kuuluu basson syke kuin sydämeni joka lyö samaan tahtiin. Se puhuu kieltä jolla ei ole kirjaimia tai sääntöjä. Se kutsuu luokseen ja hiljalleen yhä voimakkaammin kietoo sieluni syvältä kouraisevaan otteeseen. Rytmi vie minut mennessään ja menetän kontrollin. Se hetki on kohtaus kohtalon kanssa ja annan sen viedä. “ Marita Kouhia. 

Postauksen kuvat ovat toukokuussa Galleria Albert IX:ssä pidetystä näyttelystä, mutta Maritan tauluja voit käydä livenä ihailemassa Hotelli Helkan galleriassa, jossa ne asustavat ennen matkaansa uusiin tiloihin ja koteihin. Täältä pääset katsomaan tauluja lähemmin. 

Minä ja Marita toukokuisessa näyttelyssä Albertinkadulla.

Arvostan suuresti kommenttiasi!