Loppukesän bucket list + päivän asu!

Vielä on kesää jäljellä, vielä tulee helleaaltoja…

Kesä on ollut tähän saakka onnistunut kaikilla mittareilla, verrattuna vaikkapa vuoden takaiseen kesään, jolloin kärsin paniikkikohtauksista, tyttäreni menetti parhaan ystävänsä, jne. Tämän päivän Hesarissa oli muuten hyvä yleisönosastokirjoitus erityislapsien vanhempien syyllistämisestä. Siinä puhuttiin tärkeästä aiheesta: Miten ympäristö ei aina oikein ymmärrä, että erityislasten diagnoosit tulevat syystä, eikä kasvatuksella tai vanhemmuudella ole tähän osaa tai arpaa. Neurologiset sairaudet ovat todellisia eikä kukaan halua huvikseen lapselleen sellaista. Varmasti jokainen erityislapsen vanhempi pääsisi paljon helpommalla ns.normaalin lapsen kanssa.  Toisaalta erityisillä on usein ihmeellisiä kykyjä ja kunhan ne vaan saadaan valjastettua käyttöön. Ja kaikki me olemme omalla tavallamme erityisiä. Erityisille vanhemmille annetaan erityisiä lapsia, sanotaan. Ja toisaalta tuo kuulostaa siltä, kuin erityislasten vanhemmat olisivat jotenkin parempia kuin muut. Ei se niinkään ole. Ehkä tuon lauseen tarkoitus on lohduttaa vaikeina hetkinä.

Kaveritilanteesta: Aika on parantanut haavoja, vaikka vieläkään en (en koskaan) hyväksy tilannetta reiluna lapsia kohtaan. Mutta kuten eräs tuttavani osuvasti muistutti: Karma has no deadline. What goes around comes around. Lue artikkelini tyttöjen välisestä ystävyydestä täältä.

Kokosin loppukesän bucket listin, eli asiat, jotka vielä loppukesästä aion toteuttaa.

1. Ostamme SUP-laudat tänne mökille. Huomenna. Tämä saaristo on huikean kaunis ja nyt harvinaisilla helteillä aiomme tutustua siihen suppaillen. Sinileväkään ei vielä ole rantautunut tänne Pyötsaareen. Viimeksi suppasimme Etelä-Afrikassa meressä sielläkin.

2. Menen parin viikon päästä We Love Festareille ja laulan kurkkuni käheäksi ysärihittejä. Olen siellä siis töissä, mutta ainakin illan viimeisen esiintyjän Nylon Beatin aion nähdä ja kokea eturivistä.

3. Aion ottaa kaiken irti näistä valoisista kesäilloista ja Suomen suvesta, joka nyt antaa parastaan. Elokuussa kalenteri täyttyy taas omista töistä ja muista velvollisuuksista, Lumin harrastuksista ja toimintaterapioista.

4. Aion hymyillä ja olla iloinen siitä, että olen vielä terve ja suht vetreäkin. Jonkun mielestä saatan ehkä olla ikäloppu, mutta omasta mielestäni juuri sopivan ikäinen. Hymy tarttuu, kannattaa kokeilla! Ihanaa helteistä heinäkuuta kaikille!

Dress/ Ralph Lauren
Glasses/ Dior
Earrings/ Glitter
Bag/Chanel
Sandals/Puerto Banus

Asukuvat otettu Ranskan Kansallispäivän vastaanotolla lauantaina 14.7. Kuvat Jonna Öhrberg ja myself.

7 Comments

 1. Katta
  16.7.2018 / 00:05

  Ikävä ystävää kohtaan ei varmaan hälvene tyttärelläsi koskaan. Onneksi sinä varmasti tuet häntä ja muut ystävät siinä rinnalla. Suppailua haluaisin itsekin päästä kokeilemaan. Ehkä se on oma tämän kesäni must-do-juttu? -Katta /Arki(paska)ruokaa

  • Mia Malmi
   16.7.2018 / 15:13

   Onneksi aika parantaa haavoja.❤️

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi
  16.7.2018 / 05:47

  Ikä on asennekysymys – ja sulla on asenne ainakin kohdallaan! 😉

 3. Anne
  16.7.2018 / 06:16

  SUPpailua en ole vielä kokeillut, mutta toivon mukaan ihan muutaman päivän sisään sitten minäkin.Luin myös tuon Hesarin artikkelin, ja mielestäni se oli hyvä. Lähipiiristä löytyy esimerkiksi asperger-nuori, joten vaikka me kaikki olemme omia (erityisiä) yksilöitämme, niin juurikin esim neurologiset tekijät antavat tietyn lähtökohdan, ja tälläiselle henkilölle vaikkapa arjen rutiinit avautuvat ihan eri tavalla kuin meille muille.

  • malmimia
   Kirjoittaja
   16.5.2019 / 11:54

   Hei Anne, asia on juuri kuten sanoit. Neurologiset tekijät tosiaan määrittelevät paljon, ja jotkut tarvitsevat enemmän tukea arkeensa kuin toiset. Nautitaan suppailusta tänäkin kesänä! 🙂

 4. Krista H
  17.7.2018 / 18:43

  Aivan ihana mekko sinulla ja hymy kruunaa kokonaisuuden! 🙂

  • Mia Malmi
   10.8.2018 / 17:06

   Kiitos Krista! 🙂

Arvostan suuresti kommenttiasi!