Näissä olen huono -haaste + päivän asu!

Kesän viimeisiä viedään ja vielä saadaan nauttia ihanasta auringosta, joka koko ajan luo pidempiä varjoja, kunnes syksy viimein ottaa vallan ja luonto ryhtyy sadonkorjuun värileikkiin. Elokuun illoissa on taikaa ja sainkin vangittua erään sellaisen illan tällä viikolla Kalasatamassa, jossa paistoi upea ilta-aurinko. Voisinpa taltioida nämä säteet sydämeeni ennen kuin kaamos alkaa, eikä enää paljoa naurata. Olen jo siirtynyt ainakin iltaisin villakangastakkiin, mitä moni on ihmetellyt. Minä vain olen melkoinen vilukissa ja nyt tämän suuren hellekesän jälkeen tuntuu pienikin syksyinen koleus heti luissa ja ytimissä.

Olen kesän lapsi. Osa siitä johtuu varmasti jo geeneistäni. Olenhan geenitestinkin perusteella 60 prosenttisesti muuta kuin suomalainen. Lue lisää  tekemästäni geenitestistä täältä.  Jenni Alexandrova toteutti blogissaan hauskan ajatusleikin, hän nimittäin haastaa meidät kaikki miettimään, missä olemme oikein huonoja. Näinä positiivisen ajattelun ja itsetuntohypetyksen aikoina se tuntuu virkistävältä näkökulmalta. Olla absoluuttisen huono jossain ja myöntää se rehellisesti. Vähintäänkin vapauttavaa!

Näissä olen huono:

 • Olen huono keskittymään. Teen 10 asiaa samanaikaisesti ja koen välillä suuria vaikeuksia saattaa mitään niistä kunnialla loppuun. Ihme, että saan ylipäätään nämä blogitekstit julkaistua. No, kirjoittamiseen ja deadlineihin minulla on kyllä vahva ote ja selkäranka, mutta muuten ajelehdin mielelläni luovassa kuplassa.
 • Olen huono ajamaan autoa. Tai siis. En osaa ajaa autoa. Nyt tulee häepällinen tunnustus: Mokasin Young Drivers -autokoulun inssin kahdesti. Inhosin opettajaani ja koko touhua, en saanut korttia ja sinne meni reilu kymppitonni kankkulan kaivoon. No, autoa en juurikaan keskustassa asuvana ja autoilevan miehen vaimona ole tarvinnut, onneksi. ”Mutta voihan sen ajaa vieläkin”, minua usein lohdutetaan. Juu ei voi, ei tässä tapauksessa, kun on todistetusti ajokelvoton. Omat heikkoudet voi kuulemma kuitenkin kääntää vahvuuksiksi. Miten se sitten tehdään onkin jo toinen juttu. Nyt on sun vuoro! Missä SINÄ olet huono? Kerro kommenteissa! 

 

 

 

Takki//Vila

Kengät// H&M

Laukku//LV

 

 

Ihanat kuvat otti ystäväni Pia Lehto-Halonen Business Woman -blogista.

7 Comments

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi
  24.8.2018 / 09:02

  Tän haasteen voisi laittaa itsekin harkitaan :)P.s. Itsekin ajoin ajokortin saatuani todella vähän ja välissä taisi jopa olla 10 vuotta etten ratin taakse edes suostunut menemään – pari vuotta sitten oikeastaan töidenkin pakottamana sain itselleni sen oman auton ja pikkuhiljaa harjoittelin ajamaan, nyt enää ratin taakse istuminen ei ole mikään kynnys eli kyllä se on varmasti sinullekin mahdollista ;D

  • Mia Malmi
   24.8.2018 / 18:12

   No jaa, automaattivaihteilla EHKÄ. Olen aika paniikkiherkkä, mikä ei ole liikenteessä hyvä. Siellä tarvitaan rautaisia hermoja.

 2. Emma // Haaveita ja hauiskaantoja
  24.8.2018 / 14:27

  Helpostihan tuon ajotaidottomuudenkin kääntää positiiviseksi; suosit julkisia etkä saastuta maapalloa samalla tavalla kuin me yksityisautoilevat 😉 tietysti, jos miehesi ajaa, niin sitten, mutta toisaalta, miehesihän sillon saastuttaa etkä sinä :DMie olen huono varmaankin eniten siinä, etten osaa olla topakka! Jos pitäisi esimerkiksi selvittää jotain reklamaatiotilannetta, jossa myymälä on kohdellut minua väärin, alan vain tutista ja menen hyvin epävarmaksi, vaikka tiedän, että minulla on oikeus esim. saada uusi tuote 😀

  • Mia Malmi
   25.8.2018 / 12:45

   Hei, juuri näin! Hyvä näkökulma tuo saastuttamattomuus, paitsi että tosiaan mies saastuttaa meidän perheen edestä. 😀 Topakkuutta tarvitaan tässä maailmassa, joten rohkeasti vain, jos koet, että sua on kohdeltu epäreilusti. Pidä vain kiinni oikeuksistasi!

 3. Hellunen30
  24.8.2018 / 15:25

  Kiva lukea postausta, joka on kirjotettu ajatuksella ja josta huokuu hyvantuulisuusa, vaikka kerrotkin, missa olet huono. Olen itse aika huono odottamaan mitaan uusia asioita, joten pitkajantaisyys olis yks, mita pitas harjotella.

  • Mia Malmi
   24.8.2018 / 18:13

   Kiitos! 🙂

 4. isivuosi
  27.8.2018 / 09:08

  Keskittyminen ja lyhytjänteisten on mun suurimmat heikkoudet.Isänä olen äärettömän huono saamaan tytön hiuksia millään tapaa kauniiseen muotoon.

Arvostan suuresti kommenttiasi!