Onnellisuuden iltapäivässä: Mitä onni on?

Torstaina pääsin mukaan ihastuttavaan onnellisuuden iltapäivään, jonka Lancôme järjesti kauneustoimittajille ja bloggaajille. Meidän kuljetettiin upeaan Kulosaaren kartanoon, joka itselleni oli aivan uusi tuttavuus. Paikan päällä meidät jaettiin kahteen ryhmään, punaisiin ja vihreisiin ja tutustuimme kartanon eri huoneissa Lancômen ihonhoito- värimeikki- sekä tuoksumaailmoihin. Taivaallinen lounas ja karkkibuffet kruunasivat nautinnollisen ja nimensä mukaisesti onnelliseksi tekevän iltapäivän.

Iltapäivän aikana pohdittiin mitä onnellisuus kenellekin merkitsee, eli mitä se edes on.  Aiheesta keskustelua veti aina tyylikäs ja hyväntuulisen varma toimittaja Baba Lybeck. Keskustelijoina olivat kansainvälisen uran luonut vaatesuunnittelija Jasmin Santanen ja toimittaja-kirjailija Koko Hubara, joka on tunnettu Ruskeat tytöt-blogistaan, joka on nykyään valtakunnallinen verkkomedia.

Pidin keskustelun rennosta otteesta. Koko esimerkiksi avoimesti myönsi  olevansa hedonisti ja materialisti. Hän kertoi muun muassa miten saa kauniista esineistä voimaa kirjoitusprosessiin. Hän toi esiin tärkeän pointin: ei ole pinnallista rakastaa kauniita asioita, eivätkä syvällinen mieli ja kauniiden asioiden rakastaminen sulje pois toisiaan. Tätä olen aina itsekin julistanut. En ymmärrä miksei estetiikan arvostamista pidetä älyllisenä toimintana. Kyllähän taidettakin pidetään ihmiselle tärkeänä, miksei sitten vaikka meikkejä ja käsilaukkuja, jotka inspiroivat ja mahdollistavat luovuuden kukintaa ja tuovat hyvää oloa. Itse voin sujuvasti sukkeloida samppanjalasi kädessä seurapiirikekkereissä ja parin tunnin päästä sukellella syvissä vesissä kotisohvalla. Sellaista elämä on.

Pariisissa asuva Jasmin Santanen puhui siitä , miten ranskalaisuus ja suomalaisuus eroavat toisistaan. Ranskassa vaalitaan keskustelukulttuuria, kun taas Suomessa helposti pistetään pää puskaan, kun pitäisi avata suu ja sanoa oma mielipide asioihin. Samoin tuli esille, miten pukeutuminen on Pariisissa osa ihmisten identiteettiä. Ei häpeillä ilmaista itseään vaatteilla. Tämä on onneksi muuttumassa Suomessakin pikkuhiljaa, ehkä?

Koko paljasti arjen pienet onnenlähteensä: Hän syö suklaakeksejä suihkussa. Hän vaalii myös self care -termiä, joka tarkoittaa itsestä huolta pitämistä kaikin tavoin. Jasmin ja Koko molemmat kertoivat, miten ovat oppineet sanomaan ”ei” liian energiaa vieville asioille tai ihmisille. Koko ei esimerkiksi kulje älypuhelin taskussa, jotta jatkuva somettelu ei veisi työssä tai vapaallakaan turhaa energiaa. Oman tilan ja ajan vaalimisesta hän muistutti myös. Ihmisistä ja tapahtumista saa virtaa, mutta ne myös kuluttavat voimia. Itse pohjimmiltaan introverttinä persoonana tunnistan tämän.
Tykkään olla kivojen ihmisten parissa, mutta tarvitsen paljon omaa aikaa  myös yksinoloon ja latautumiseen.

Niin kliseistä kuin se onkin, on onni juuri niissä pienissä asioissa. Olen kantapään kautta oppinut, ettei onni tule ulkoisista saavutuksista. Ne voivat toki lisätä tyytyväisyyttä ja sitä kautta tehdä onnellisemmaksi. Mutta sellaiset arkiset onnenläikähdykset tulevat kyllä ihan perheen kanssa olemisesta, aamukahvin tuoksusta, hyvän kirjan lukemisesta, musiikin kuuntelusta, karvakuonojen rapsuttelusta(miksi, oi miksi olen allerginen?!) ja luonnossa liikkumisesta.

Minkälaisia Lancôme-suosikkeja sulla on? Oma kaikkien aikojen lempparini on Definicils-ripsari ja tietenkin La Vie Est Belle -hajuvesi. Itseäni viehättää se, että Lancôme on profiloitunut nimenomaan kaikenikäisten naisten kauneuden lähettiläänä, toisin kuin jotkut kosmetiikkamerkit, jotka selkeästi ja hyvin lyhytnäköisesti jättävät mainonnastaan keski-ikäiset  naiset pois.
Merkin kasvona on ennakkoluulottomasti upeaakin upeampi Isabella Rossellini, 65.

Entä mitä onnellisuus sinulle merkitsee tai mitä onni  ylipäänsä mielestäsi on?

 La Vie est belle on elegantti yhdistelmä iiriksen kukkaa, jasmiinia, patsulia, appelsiininkukkaa ja makeita vivahteita, kuten vaniljaa ja tonkapapua .

 

Miracle Secret -kukkaistuoksussa bergamotin pirskahteleva raikkaus ja päärynän pehmeä vivahde yhdistyvät jasmiiniin.

 

Puhdas punainen eli Rose Lancome-sävy on suosikkini.

mmm

Ihanien bogikollegoiden Souliinan ja Minäkö keski-ikäinen -blogin Tiian kanssa.

 

Lancômen uudet Drama Matte L’absolu Rouge-punat upeissa hylsyissä. Sävyt vasemmalta  Rose Lancôme, Dram’atic ja ”Obsessive Red”.

 

Päivämme prinsessoina tai kuningattarina sisälsi myös oikean meikkivoiteen ja huulipunasävyn etsintää ammattilaisen opastuksella.

 

Oli ilo kuunnella hyvin jäsenneltyä sopivan mittaista keskustelua mielenkiintoisesta aiheesta.
Kaikki ikäiseni muistavat klassikkotuoksu Tresorin.
mmm
Rose Lancôme-sävy huulilla.
Klassinen ruusu on vuonna 1935 perustetun Lancômen tavaramerkki.

 

Jälkkärinä taivaallista mangovanukasta.

 

Koko Hubaran kanssa tuli heti kotoisa olo. Tapasin hänet ensi kertaa.

 

10 Comments

 1. Tiia Koivusalo
  26.8.2018 / 08:56

  Täydellisen inspiroiva ja onnellinen iltapäivä. Olin niin otettu siitä, miten kaikki oli loppuun asti miettitty ja viimeistely. Jasminin ja Kokon keskustelu oli aito ja avoin, rento ja joka vapauttava. Niin paljon, kun välillä saan omaan blogiin tuomitsemista siitä, että rakastan kauniita asioita. Ihan hassua, me ihmiset olemme moninaisia olentoja, eikä Kokon sanoin toinen sulje pois toista, on mahdollista olla esteetikko ja samalla syvällinen.Kiitos ihanasta ja valloittavasta seurasta, toivottavasti pian uudelleen. <3Halit <3

  • malmimia
   Kirjoittaja
   28.8.2018 / 12:57

   Meillä oli ihanaa, Tiia! Kamalaa, että jotkut tuomitsevat sen, että rakastaa kauniita asioita. Eikö se ole kaikkien hyväksi, että maailmaan tuodaan lisää kauneutta ja hyvää oloa? Täytyy olla itsellä paha olla, jos toisen hyvän olon lähteitä pitää alkaa tuomita. Halit! <3

 2. Emma // Haaveita ja hauiskaantoja
  26.8.2018 / 09:29

  Kuulostaa kivalta iltapäivältä, paljon kaikkea mukavaa ollut tiedossa! 🙂 Ps. Oletko koskaan harkinnut fontin vaihtoa? Jotenkin hankalalukuista, mikä on sääli, kun blogisi on muuten niin kaunis laadukkaine kuvineen <3

  • malmimia
   Kirjoittaja
   28.8.2018 / 12:58

   Heippa Emma! Kiitos vinkistä. Vaihdoin juuri Bloggerista Word Pressiin ja fontti vaihtui siinä automaattisesti. Nyt se on tämä perusfontti, onko mielestäsi siis hankalalukuinen?

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi
  26.8.2018 / 13:47

  Luinkin jo Tiian kirjoituksen tapahtumasta ja kuullostaa todella mielenkiintoiselta – herätti myös ajattelemaan tuota onnellisuutta 🙂

  • malmimia
   Kirjoittaja
   28.8.2018 / 13:00

   Oli kyllä alusta loppuun saakka hyvin ja ajatuksella järjestetty tilaisuus. Lisää näitä!

 4. DiaryOfShopaholic
  28.8.2018 / 03:52

  Vaikuttaa ihanan inspiroivalta iltapäivältä! 🙂 Ja miten hyvin valittu teema, onnellisuus kun ei olekaan ihan itsestäänselvyys.

  • malmimia
   Kirjoittaja
   28.8.2018 / 12:59

   Onnellisuudesta ei voi koskaan puhua liikaa. 🙂

 5. Minna M
  28.8.2018 / 11:04

  Kuulostaa mahtavalta iltapaivalta! Sopivasti syvallisyytta ja kauneutta!

  • malmimia
   Kirjoittaja
   28.8.2018 / 12:58

   Oli ja kyllä tuli tarpeeseen!

Arvostan suuresti kommenttiasi!