Hotelli Helkan plussat ja miinukset!

Sain hiljattain mahdollisuuden testata uudistunutta Kampissa sijaitsevaa Hotelli Helkaa yöpymisen merkeissä. Täytyy myöntää, että olin hieman skeptinen, koska rakastan hyviä hotelleja ja mielikuvissani Helka ei sijoittunut ainakaan siihen 5 tähden kategoriaan, jota normaalisti suosin. Kuulostaapa snobilta, mutta tiedättekö: kun tulee tähän ikään, alkaa arvostaa vain parasta. Kaikesta muusta tulee vain kiukkuiseksi. Mutta. Sainpahan nenilleni. Nimittäin Hotelli Helka oli kaikkea muuta kuin nuhjuinen keskustahotelli. Se on todellinen helmi neljän tähden keskustahotellien kategoriassa. Ulkoapäin ei uskoisi, miten mukava ja nuorekkaan trendikäs hotelli sisältä löytyy. Huoneet on uusittu hiljattain totaalisesti, mikä lisää sen käyttömukavuutta entisestään.

Historiaa: Hotellin perusti yksi Suomen vanhimmista naisjärjestöistä (Suomen NNKY-liitto ry), ja rakennukseen, jonka NNKY:n naiset olivat rakennuttaneet 1920-luvun lopulla. Rakennus tarjosi ensimmäisten vuosikymmentensä aikana turvallisen paikan asuinsijaa tarvitseville naisille niin opiskelijakotina, virkanaisten kotina kuin hotelli Hospizina. Lisäksi rakennuksessa toimi NNKY:n keskustoimisto, leipomo, leipomomyymälä, kahvila, pesula ja päiväkoti. Maailma kuitenkin muuttui ja NNKY päätti muuttua sen mukana. Hotelli Helka sai valloittaa rakennuksen.

Kaikissa huoneissa on huonekohtainen ilmastointi ja Flat screen –televisio. Helkan Wifi -yhteys on myös valittu kaupungin parhaaksi.

Tässä Helkan plussat :

+ Sijainti, sijainti, sijainti.
+ Wifi toimi moitteettomasti ja ilman salasanoja.
+ Telkkaria oli helppo käyttää. Tämäkään ei hotelleissa ole itsestäänselvyys, ainakaan minulle.
+ Huonekohtainen ilmastointi.
+ Kelpo aamiainen. Runsas luomupainotteinen buffet.
+ Ystävällinen ja rento henkilökunta
+ Homoystävällinen hotelli.
+ Hotelli panostaa taiteeseen, eli aulassa on Marita Kouhian näyttely. Värikkäät henkilömaalaukset tuovat iloa ja särmää tilaan.
+ Sängyillä odotti kaksi maailman mukavinta kylpytakkia ja tohvelit.

Erittäin mukava sänky oli Joutsenmerkitty Avainlippu-vuode Hilding Andersenin sänkyvalikoimasta.

Vähintään 10-neliön huoneissa on Alvar Aallon ja Artekin design-huonekalut.

Ja ne miinukset:

– Kylpyhuone oli todella pieni. Eli juuri ja juuri mahtuu käymään suihkussa ja vessassa. Siis jos on normaalikokoinen.
– Liikenteen melua saattaa olla, jos ikkunat ovat vilkkaalle Pohjoiselle Rautatienkadulle päin.
– Aamiaisella oli ryysistä, mikä ei tietenkään ole hotellin vika, mutta silloin henkilökuntaa pitäisi olla tarpeeksi. Eli konekahvia(plääh) ja mehua sai jonotella hieman.

Nukuin hyvin, kiitos kysymästä. Tai no, niin hyvin, kuin hotelleissa ylipäätään nukun, eli herään jokaiseen rasahdukseen.
Taiteilija Marita Kouhian upeat työt tuovat hotellin aulaan särmää ja persoonallisuutta.

Kaiken kaikkiaan jäätiin siis reilusti plussan puolelle. Hinta-laatusuhde on tässä hotellissa kohdallaan. Suosittelen, jos sinä tai tuttavasi etsii sopivaa kaupunkihotellia keskustasta. Nyt hotelliin pääsee 10 prosentin alennuksella varaamalla sen suoraan Helkan nettisivuilta koodilla pinkhelsinki. Hinnat  alkaen noin 120/yö sivustosta riippuen. Ihanaa perjantaita kaikille!

Arvostan suuresti kommenttiasi!