10 kysymystä Aira Samulinille!

Pääsimme eilen Pian kanssa kokemaan ainutaatuisen iltapäivän viihdelegenda Aira Samulinin seurassa. Eikä missä tahansa paikassa, vaan Airan kotona Bulevardilla, jota myös Airan Tarinasalongiksi kutsutaan. Tilaisuudessa julistettiin Miina Äkkijyrkän Liki-näyttely, jossa esiteltiin Miinan tavaramerkiksi muodostuneita lehmätauluja. Miina avasi näyttelyn hienolla puheella, jossa hän otti esille sen, mitä lehmät ovat hänelle opettaneet. Eräs tärkeä asia oli läsnäolo. Miina kehotti meitä nostamaan katseemme puhelimestamme mennäksemme liki toista ihmistä – juuri niinkuin hiehot tekevät. Ajatus on mielestäni hurjan kaunis ja pysäyttävä. Olemme nykyään usein lähempänä koneita kuin ihmisiä ja se on surullista.  Hieno idea tuollainen kotitäidenäyttely. Se on kuulemma Keski-Euroopassa, muun muassa Berliinissä ihan yleistä, mutta täällä ei. Menkää käymään Bulevardilla, Aleksanterin teatteria vastapäätä. Kuka tahansa voi tulla sinne tarinoimaan kanssani, on Aira sanonut. Hän vastaanottaa ryhmiä sopimuksen mukaan ja Airalla on ihan julkinen numero, jonka saa antaa, joten tässä se on p.0405455600. Varauksia voi tehdä myös pojantyttären Kitin kautta: kittysamulin@hotmail.com.

Vinkkinä vielä, että vierailun hinta on 35e/hlö, joka sisältää kanelipullakahvit ja runsaan lahjakassin. Minimi ryhmäkoko on 10 tai 350 euron maksu.

Voin kertoa, että käynti Tarinasalongissa oli äärimmäisen voimaannuttava, hyvän energian kokemus. Paikalla oli median lisäksi Airan perhettä ja ystäviä, kuten Jorma Uotinen, Seela Sella, Marko Björs, Pirjo Nuotio, jne. Teimme Pian kanssa parikin videota, joista toisen julkaisemme sunnuntaina. Luvassa  on hyvää tavaraa, joten pysyhän kanavalla. 😀

PB290491-ANIMATION
Mistä Aira kaiken energiansa ammentaa, kysymme me, puolet nuoremmat.
PB290508
Jorman kanssa oli myös henkevä tuokio, josta tulee video. Ei huono!
PB290511
Airan kotona oli uskomattoman hyvät energiat.
PB290510
Airalla riittää upeita kenkiä ja muita asusteita.
PB290485
Miina innostui maalaamaan paikan päällä lehmän Radio Suomen suorassa lähetyksessä.
IMG_7273
Siellä ne lehmät sitten ovat – liki. Kuvassa Kitty Samulin, Aira ja Seiskan toimittaja Petri Voutilainen.
IMG_7280
Seela ja Miina halasivat toisiaan pitkään ja lämpimästi erotessa.

Tässä vielä 10 Airalle esittämääni kysymystä:

1. Kuvaile itseäsi kolmella sanalla?
1. Vanha. 2. Viisas. 3. Iloinen.

2. Minkä taidon haluaisit oppia?
Osaan jo niin paljon, etten uusia taitoja tarvitse, mutta elämästä tahdon oppia lisää koko ajan. Eli sanotaan elämäntaitoa! Ymmärrän nyt niin paljon enemmän kuin nuorena, ja nälkä kasvaa syödessä.

3. Mitä teet yksin kotona, kun kukaan ei ole näkemässä?
Pelaan pasianssia tai teen sanaristikoita. Ne tappavat aikaa ja pitävät mielen virkeänä.

4. Mikä on pitkän iän salaisuus?
Tahto ja elämänasenne. Ilo ja kiitollisuus kantavat pidemmälle kuin viha ja katkeruus. Ja luontaistuotteita ei sovi unohtaa. Olen syönyt erilaisia lisäravinteita 30 vuoden ajan, mutta säännöllistä lääkitystä minulla ei ole ollut koskaan. Sanonkin aina, että sairaat käyvät apteekissa ja terveet luontaistuotekaupassa.

5. Parasta, mitä tänä vuonna on tapahtunut?
Monta asiaa. Täytän helmikuussa 92-vuotta. Olen terve ja energinen. Joka kesä Hyrsylän Mutkassa käy yli 5000 vierailijaa. Minulla on ihanat lapset, meitä on jo neljässä sukupolvessa ja minä olen ylämummo.

6. Elämäsi rakkaus?
Rakastan elämää itsessään yli kaiken. En ole elämässä vapaamatkustajana, vaan teen paljon. Haluan jättää maailmaan jäljen. Nuorille työttömillekin aina sanon, että tehkää vaikka vapaaehtoistyötä. Siitä tulee hyvä mieli.

7. Anna kauneusvinkki?
Kannattaa nukkua tarpeeksi. Nukkuminen ja tanssi ovat parhaita kaunistajia sekä aivolääkettä. Aivot voivat hyvin, kun on hyvä ja kiitollinen mieli. Silloin nukkuu kuin tukki. Olen aina nukkunut hyvin, vaikka joskus olenkin työn epäsäännöllisyyden vuoksi joutunut valvomaan.

8. Salainen taitosi?
Luen ajatuksia. Havaitsen ihmisistä asioita ilman sanoja. Huomaan jo fyysisestä ilmaisusta, mikä ihminen on ja mihin hän pyrkii. Näen myös ennalta asioita ja tapahtumia. En koe sitä yliluonnollisena kykynä. Se on viisautta.

9. Kerro jotain, mitä emme sinusta vielä tiedä?
En tykkää matkustaa. Olen ollut samanlainen lapsesta saakka. En voi hyvin liikkuvissa ajoneuvoissa, koska niissä en voi lukea enkä tehdä muutakaan. Nykyään matkustan paikasta toiseen vain pakon edessä.

10. Kenet idolisi haluaisit tavata ja miksi?
Mannerheimin olisin halunnut tavata. Hänellä oli kaikki: Hyvä ulkonäkö, viisaus ja hän oli kansainvälinen. Hän oli edelläkävijä, jonka ajatukset menivät yli muiden. Isäni oli sotilas Mannerheimin aikaan.

Aira Samulin
Syntynyt 27. helmikuuta 1927 Suojärvellä ”Hyrsylän Mutkassa.”
Tanssinopettaja ja yrittäjä.
Tytär Pirjo Samulin ja poika Jari Samulin avioliitosta Helge Samulinin kanssa, josta hän erosi vuonna 1963.
Palkittu Suomen Leijonan ritarin kunniamerkillä, Suomen Mielenterveysseuran Mielenterveyspalkinnolla perheväkivaltaa ja mielenterveyshäiriöitä käsittelevästä Auringonpimennys-teoksesta sekä sekä Viihteen elämäntyöpalkinnolla. Vuonna 2011 Helsingin Yrittäjät myönsi ensimmäistä kertaa jaetun elämäntyöpalkintonsa Samulinille
Hyrsylänmutkassa on käynyt yli 150 000 vierailijaa 35 vuoden aikana.

Share:

2 Comments

 1. 1.12.2018 / 01:47

  Aira on upea ihminen. Hän säteilee viisautta, myönteisyyttä ja lämpöä<3

  • Mia Malmi
   Kirjoittaja
   1.12.2018 / 12:21

   Kyllä. Hänenlaisiaan ei synny ihan joka oksalle. Vaikeuksista selvinnyt rakkautta, viisautta ja lämpöä huokuva ihminen. Maailma tarvitsee lisää Airoja!

Arvostan suuresti kommenttiasi!