4 x lukulahja pukinkonttiin!

Joulu lähestyy kova vauhtia ja vaikka olenkin lähtökohtaisesti kaikkea kulutushysteriaa vastaan(maailma e tarvitse yhtään lisää turhaa tavaraa ja jätettä), olen myös sitä mieltä, että lukeminen kannattaa aina. Kirjoihin kannattaa satsata joko ihan fyysisessä tai sitten äänikirjojen muodossa.  Itselläni on tuo äänikirjoihin tutustuminen edessä seuraavaksi. Aion pistää myös tyttäreni kuuntelemaan kirjoja. Hänellä on joskus keskittymisvaikeuksia, mutta hyviin tarinoihin hän jaksaa aina keksittyä. Voi olla, että nukkumaanmenokin helpottuisi, kun alkaisi kuuntelemaan hyvää kirjaa(kunhan ei mene liian jännäksi, sitten ei malta nukahtaa ollenkaan…) Tässä kolme kirjaa, joita suosittelen lämpimästi luettavaksi ja vaikka lahjaksi pukinkonttiin.
*kirjat saatu lehdistökappaleina.

1. Mia Kankimäki: Naiset, joita ajattelen öisin (Otava 2018)

Tässä on tämän syksyn ehdoton yllättäjä. Olen aivan fiiliksistä tästä kirjasta. Mitä perheetön nelikymppinen nainen voi elämällään tehdä? Lähteä kiihdyttävien yönaisten jäljissä Afrikan savanneille ja renessanssitaiteen Italiaan. Mia Kankimäki istuu lentokoneessa matkalla Kilimanjarolle ja pelkää – mutta savannille on päästävä, sillä sinne meni myös rohkeudestaan kuulu Karen Blixen. Vihtiläisellä vintillä hän löytää 1800-luvun naistutkimusmatkailijat, matkustaa heidän kanssaan maailman ympäri, lähtee masennuksenparannusmatkalle Japaniin ja päätyy Firenzeen kirjoittamaan Uffizin naisista. Historian unohdetuilta lehdiltä löytyy inspiroivia poikkeusnaisia, seikkailijoita ja taiteilijoita, jotka seurasivat omaa intohimoaan aikansa odotuksista piittaamatta – ja heidän jalanjäljissään tuntee itsekin uskaltavansa uusille reiteille.

Voi pojat, mitä seikkailuja ja oivalluksia tämän kirjan parissa saakaan kokea!  En halua paljastaa juonesta liikaa, totean vain, että hanki tämä kirja/äänikirja äidille, tyttärelle, siskolle, kumppanille, ystävälle ja vastaanottaja ei tule pettymään. Vaikea kuvitella, että joku voisi olla pitämättä tästä kirjasta. Se on ollut äänikirjanakin suoranainen menestys. Tämä on Suomen Eat, Pray, Love. Kirjan voit tilata nyt alehintaan täältä.

fullsizeoutput_2508
fullsizeoutput_2505

2. Suvi Bowellan: Ihana Herkkyys (Otava 2018)

Erityisherkkyys voi olla supervoima! Erityisherkkä ihminen kokee ja aistii maailman voimakkaasti. Kirja valottaa erityisherkän ihmisen ominaispiirteitä, haasteita ja osoittaa kasvun mahdollisuudet. Se osoittaa, kuinka piirteen voi valjastaa parhaalla mahdollisella tavalla käyttöönsä, jotta elämä on rikasta ja tasapainoista. Hypnoositerapeuttini on diagnosoinut minut erityisherkkien joukkoon ja tiedän olevani myös sitä, siksi tämä kirja kolahti ja kovaa. Suosittelen kaikille, jotka ovat joko itse tai joiden lähipiiristä löytyy eristyisherkkiä ihmisiä. Ja vaikkei löytyisikään, auttaa tämä kirja ymmärtämään heitä. Löysin tästä paljon itseymmärrystä lisäävää tietoa. Kirja on myös kaunis ja upeasti kuvitettu. Kirjan löydät hyvään hintaan esim. täältä.

fullsizeoutput_250c

3. Miia Moisio: Toivon kirja masennuksesta (Otava 2018)

Suosittelen tätä kirjaa kaikille, jotka ovat nyt tai olleet aiemmin/epäilevät olleensa masentuneita tai joiden lähipiirissä on masennusta. Itselläni on aiheesta myös omakohtaista kokemusta ja olenkin odottanut, koska tällainen kirja tehdään. Tämä kirja näkee masentuneen ja katsoo häntä hyväksyvästi, tietää, miltä masennus tuntuu ja houkuttelee masennusviitan alta pois. Se kertoo etääntymisestä ja häpeästä sekä takaisinpaluusta oman ydinolemuksen äärelle. Tärkeä kirja, jonka löydät täältä.

fullsizeoutput_2510
DexhvAg2RO2mwfKNKEmhKw

4. Peppi Mattila: Ranskalainen parveke

Sain reilu kuukausi takaperin yhteydenoton Peppi Mattila – nimiseltä naiselta, joka halusi lähettää minulle omakustannekirjansa luettavaksi. Olen ollut superkiireinen, mutta nyt olen ehtinyt viimeinkin lukea hänen hienon teoksensa. Tässä siis Ranskalainen Parveke. Se on viehättävä ja ajatuksia herättävä tarina, jota kuvittelen lukevani juuri kauniilla ranskalaisella parvekkeella maitokahvia hörppien ja ihmisiä katsellen. Upeaa, että hän on tehnyt tämän kirjan ja ihan ilman ulkopuolista kustantajaa. Nostan hattua ihmisten rohkeudelle tuoda äänensä ja tarinansa kuuluville.

Kirjan näkökulmia ovat esimerkiksi miten selviytyä avioerosta, menetyksestä, illuusion luomasta harhasta? Kohderyhmänä ovat 30-55v., mutta alle parikymppisetkin ovat tykänneet kirjasta myös. Eräs 70v. lukija koki saaneensa sanoja ymmärryksen lisäämiseen omaa lapsuuttaan katsoessaan.

Ote kirjasta: ”Ihminen luo tarinaansa. Elämä koostuu tarinoista. Elämä on luopumista ja uuden tarinan rakentamista niistä aineksista, mitä juuri siinä hetkessä on. Elämän kierrossa ja spiraalissa rohkeus katsoa ja elää eteenpäin auttaa rakentumaan, luomaan todellisuutta eheäksi ja oman itsen näköiseksi totuudeksi….”

Lisätietoa kirjasta löydät täältä.

RP 23.9.
RK kuvat

Arvostan suuresti kommenttiasi!