5 minuutin suklaakakku for dummies-resepti+video!

Ne, jotka minut tietävät, ovat huomanneet, etten ole mikään ässä keittiössä. Älä käsitä väärin- rakastan ruokaa, vähän liikaakin -, mutta kokkaamisen lahjaa tai sitten sitä kuuluisaa pitkäjänteisyyttä minulle ei ole suotu. Onneksi ei ole Piallekaan, huomasimme tämän yhtäläisyyden hiljattain. Pia on muuten monessa asiassa vastakohtani, esimerkiksi Pia=pedantti, Mia=hutilus. Pia=aamuvirkku Mia=aamun torkku. Mutta tämä antikokkausasia meitä yhdistää! Pia löysikin Me Naisista täydellisen ”suklaakakku for dummies” -ohjeen ja pakkohan meidän oli sitä kokeilla. Menikö kaikki, niinkuin Strömsössä, selvittiinkö vain 5 minuutissa ja maistuiko lopputulos?

1 ANNOS
VALMISTUSAIKA 5 MIN
1,5 rkl jauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1 rkl pähkinärouhetta
1 rkl sokeria
2rkl maitoa
1 rkl rypsiöljyä
1/4tl leivinjauhetta
2 palaa tummaa suklaata

1. Sekoita jauhot, pähkinärouhe, kaakaojauhe, sokeri ja leivinjauhe. Lisää maito ja öljy. Sekoita. Lusikoi taikina noin 1,5 desin kokoiseen kuppiin. Paina taikinan keskelle suklaapala.

2. Kuumenna mikron täydellä teholla 1 minuutti ja 10 sekuntia. Tarjoile lämpimänä jäätelöpallon ja esimerkiksi vadelmien kanssa.

Kyllä, onnistuttiin noudattamaan ohjeita ja noin 5 minuutissa selvittiin. Onnistuttiin. Kyllä, tämä oli juuri näin helppoa. Lopputulos oli herkullinen, mutta aavistuksen kuiva. Sanoisimme, että öljyä voisi lorauttaa hieman enemmän, vaikka sitten 2 ruokalusikkaa 1:n sijaan. Ja suklaassa ei kannata pihistellä. Me laitoimme Lidlin tummaa suklaata isot palat, mutta tuplat olisi voinut laittaa niitäkin, että lopputulos olisi kyllin mehevä.

Alkuperäinen ohje Riikka Väliahde/Me Naiset.

resepti
coffee_mug_molten_chocolate_cake_for_two_4
VIdeotiimi

7 Comments

 1. 24.11.2018 / 12:48

  Mä olen jossain aikaisemminkin tähän reseptiin törmännyt muttei ole tullut testattua. Tänään tein mokkapaloja, joten pitää muistaa testailla kunhan ne ollaan syöty pois 😀

  • Mia Malmi
   Kirjoittaja
   25.11.2018 / 20:17

   Testaa ihmeessä, jos tulee vaikka yllätysvieraita. On sen verran yksinkertainen, että yleensä löytyy kaikki tarvittava kaapista, ja niin nopea, ettei ehdi mennä hermo:. 🙂

 2. 25.11.2018 / 07:41

  Teen useasti uunissa, meillä kun ei ole mikroa ollenkaan. Ovat kyllä sellaisia herkkuja, että 🙂

  • Mia Malmi
   Kirjoittaja
   25.11.2018 / 20:18

   Käteviä ovat ja uunissakin tulee varmasti hyvää. Kauan muuten pidät uunissa?

 3. 25.11.2018 / 10:18

  Sen verran helpolta ohjeelta vaikuttaa, että voisin itsekin kokeilla ja tämänhän saa helposti muunnettua kaikettomaksi kauramaidolla ja jättämällä pähkinät pois.

  • Mia Malmi
   Kirjoittaja
   25.11.2018 / 20:19

   No nimenomaan, kauramaitoa kehiin vaan ja pähkinät/mantelit pois.

 4. 27.11.2018 / 09:26

  Uuu nam nam! Näyttääpä hyvältä (ja helpolta!) ❤️❤️

Arvostan suuresti kommenttiasi!