Japanilaisessa kylpylässä keskellä Tukholmaa!

Kaupallinen yhteistyö: Yasuragi, Silja Line ja Press D´Oro.

Nyt sitten sitä lupaamaani juttua Yasuragi-kylpylästä, johon vetäydyimme porukalla sunnuntaina. Oli kyllä erikoisin ja mieleenpainuvin kylpyläkokemus hetkeen. Kaikki japanilainen on aina kiehtonut minua ja eräs kohta bucket listillä onkin päästä tuohon Nousevan Auringon maahan visiitille. Japanissa minua kiehtoo aika lailla kaikki. Koko kulttuuri on niin päinvastainen kuin tämä länsimainen hapatus. Kaikki outoudetkin mangoja ja outoja ruokia myöten kiehtovat. Tahdon kovasti sukeltaa tähän kiehtovaan ja erilaiseen maahan, kirsikankukkien, kimonoiden ja vihreän teen valtakuntaan. Muistatteko leffan Lost in Translation? Siinä Sofia Coppola oli sijoittanut kahdesta amerikkalaisturistista kertovan elokuvansa juuri Tokioon ja se olikin yksi leffan parhaita puolia loistavan käsikirjoituksen ja näyttelijäntyön ohella, toki. Leffasta on erityisesti jäänyt mieleen kohtaus, jossa päänäyttelijät Scarlett Johansson ja Bill Murray laulavat karaokea tokiolaisessa karaokehuoneessa. Kaikki on niin erilaista ja kiehtovaa. Heidän yksinäisyytensä ja ulkopuolisuuden tunteensa voi aistia niin hyvin.

Mutta siis Yasuragista. 12-henkinen porukkamme lensi sunnuntaina Norwegianilla Tukholmaan, josta tilausbussi vei meidät Nackassa sijaitsevaan Yasuragi-kylpylään. Yasuragi on rauhallinen keidas, jossa voi nauttia japanilaisista kylvyistä, aktiviteeteista, hoidoista sekä neljästä ravintolasta. Kokonaiselämys on saanut inspiraatiota Japanin parhaista puolista. Vietimme kylpylässä unohtumattoman vuorokauden. Meidät otti vastaan hurmaava markkinointipäällikkö Kersti Olophsdotter, joka myös kertoi meille hyvin kattavasti kylpylästä ja sen filosofiasta. Näki, että hän oli sydämellä mukana työssään. Opimme, että japanilainen peseytymisrituaali on hyvin kokonaisvaltainen. Japanissa peseytyminen ja kylpeminen ovat kaksi eri rituaalia. Peseytyessä istutaan puisella jakkaralla ja kaadetaan päälle vettä saavista.  Sitä toistetaan, kunnes on puhdistunut olo ja vasta sitten mennään kylpyyn ja saunaan. Suosittelen kokeilemaan. Saavin kanssa peseytymisestä tulee harmoninen olo.  Kylpyläosasto on kännykkävapaa alue, joten emme saaneet siellä kuvata.

Nämä kuvat ovat kylpylän omia.

_19A0432

Japaniksi ”Yasuragi” tarkoittaa sisäistä rauhaa ja harmoniaa ja se onkin Yasuragin konseptin idea. Tuhansien vuosien ajan kylpylärituaalit ovat olleet Japanissa tärkeä osa kehollista ja sielullista hyvinvointia, ja rituaaleissa rauhoitetaan ajatukset ja kootaan mieli.

2_futon_beds
Tällaisissa huoneissa yövyimme. Nukuimme Futonilla ja ikkunasta oli komeat maisemat Tukholman saaristoon.
2M7A5354
Peseytymisrituaalin jälkeen pystyi rentoutua ”kuumissa lähteissä” tai mennä näköalasaunaan.
2M7A5532
Altaita oli useita, kuumia ja kylmiäkin. Miehille ja naisille on omat pukkarit ja kylpemisosasot, mutta altaat ovat kaikille yhteiset.
5_hotsprings_winter
Mieleenpainuvin kokemus olivat ulkoaltaat, joissa sai lillua lämpimässä vedessä pakkasen tuivertaessa ulkona.

Kuten Japanissa, jokainen sai käyttöönsä yukata-puuvillatakin.  Yuakataa käytettiin koko vierailun ajan. Se oli siis virallinen pukeutumiskoodi, joten ei tarvinnut miettiä, mitä pukisi päälleen illalliselle tai aamiaiselle.  Yukata on tummansininen ja siinä on valkoisia japanilaisia merkkejä; fuku, joka tarkoittaa ”onnea ja tuuria”, ja kotobuki, joka tarkoittaa ”todellista iloa”.  Kersti kertoi, että sen tarkoitus on lisätä yhtenäistä kokemusta. Ettei kukaan vieras kiinnittäisi huomiota toisen ulkonäköön/vaatetukseen ja näin kokonaisvaltainen rentoutumiskokemus pääsisi häiriintymään. Eli kaikki ovat ikään kuin samanvertaisia, mikä on mielestäni nerokas idea. Parasta kokemuksessa olikin juuri tuo kylpytakissa haahuilu, joka väkisinkin sai arkiset huolet karistettua niskasta. En muista hetkeen olleeni yhtä rentoutuneessa mielentilassa.

Söndagsvila_Yasuragi
Yasuragissa on 16 vuoden ikäraja koko hotellin alueella. Kesällä kaikenikäiset ovat tervetulleita Yasuragi Kidsiin.
Yasuragi_dry sauna with view
Kesällä kokemus olisi varmaankin vielä erilainen, kun on valoa ja ympäröivän luonnon aistii herkemmin.

Kylpylästä voi varata hoitoja vierailun täydennykseksi. Niitä löytyy aina japanilaisesta hieronnasta ja Shiatsusta kasvohoitoihin. Hoidot kannattaa varata huonevarauksen yhteydessä. Me emme ehtineet niitä kokeilla, mutta osa porukasta kävi kokeilemassa aktiviteetteja, joista löytyy muun muassa meditointia ja joogaa. Suurin osa aktiviteeteista sisältyy hintaan eikä niihin tarvitse ilmoittautua erikseen. Kylpylässä on neljä ravintolaa ja sakebaari, jossa on Ruotsin suurin sakevalikoima. Ainoan miinuksen Yasuragi minulta saa juuri ruuasta. Lähinnä puhun illallisesta, joka oli etukäteen tilattu. Olin ilmoittanut, etten syö punaista lihaa ja sain kanaa, mikä on sinänsä ihan ok. Ruokaa joutui kuitenkin odottamaan toista tuntia ja kun se tuli, oli kana oli kuivaa ja riisi valehtelematta seissyt hieman liian kauan. Muutkaan seurueessamme eivät olleet täysin tyytyväisiä ateriaansa. Olimme todella nälkäisiä kylpemisen jälkeen ja kauan odotettu ateria oli hienoinen pettymys. Onneksi hyvä ja runsas aamiainen korjasi asiaa. Kokonaisuutena suosittelen Yasuragia lämpimästi. Se on laiva-tai lentomatkan päässä ja todella tuntee käyneensä jossain erilaisessa paikassa. Perille pääset monin tavoin:

Bussilla: Bussi Slussenilta Orminge Centrumiin. Vaihda siellä bussiin 417 (Hasseludden) ja jää pois pysäkillä Hamndalsvägen. 
Matka-aika noin 35 min

Arlandan kentältä: Ota Arlanda Express tai Flygbuss Tukholman päärautatieasemalle. Vaihda metroon Slussenille ja jatka siitä bussilla.

Veneellä: Kesäaikaan voit matkustaa Waxholmsbåtenilla Hasseluddenin laiturille. Laiva lähtee Strömkajenilta monta kertaa päivässä. Matka-aika noin 30 min.

Yasuragi_Japanese washing
Kylpyhuoneessa odotti tällainen näkymä.
Yasuragi_spa
Kylpyläpakettivaraukset ja yöpymiset Yasuragissa varataan osoitteessa yasuragi.se/en/.

Arvostan suuresti kommenttiasi!