Vietämme joulua ulkomailla, miksi?

Yhteistyössä: Nordic Tricot by Ivana Helsinki, Why Not PR ja Tokmanni.

Mikä onkaan nautinnollisempaa, kuin kiireettömät aamut, jolloin voi haahuilla kotona aamutakissa. Lukea rauhassa päivän lehdet ja juoda monta kuppia teetä tai kahvia, oman mieltymyksen mukaan. Joulukuussa aamut ja iltapäivät ovat hämäriä, joskus sysimustia. Silloin auttaa kirkasvalolamppu. Ulkoilla kannattaa valoisaan aikaan, niin kaamosmasennusoireet vähenevät. Toivon, että monella on tässä joulun alla enemmän niitä kiireettömiä hetkiä kuin joulustressiä. Itse lopetin jouluhössötyksen jo aikapäivää sitten. Emme nimittäin ole enää vuosiin viettäneet joulua Suomessa. Silloin on yleensä lomaa ja mahdollisuus matkustaa pidemmälle. Joulukuun sää on myös aika ankea ja yleensä sitä kaipaa valoon tässä vaiheessa vuotta. Meillä ei myöskään ole juuri ketään kenen kanssa viettää joulunpyhiä. Antin vanhemmat ovat kuolleet ja minun äitini asuu miesystävänsä kanssa maalla ja isäni asuu Köpiksessä. Meillä kummallakaan ei myöskään ole sisaruksia. Voisimmehan tietenkin viettää joulua kolmistaan, mutta kuten totesin, niin mielellämme karkaamme tähän aikaan vuodesta valoon. Tyttäreni tuossa eräänä päivänä valitti, että olemme aina joulut ulkomailla. Päätimmekin viettää oman joulun ennen kuin karkaamme kaukomaille, eli jouluaatomme on tämän viikon lauantaina. Silloin avaamme lahjat ja käymme ravintolassa jouluaterialla.  Kuusen virkaa meillä toimittaa viime vuonna Etolasta hankittu valotähdin koristeltu muovikuusi, jonka olenkin jo Instastoreissa esitellyt. Se on todella kaunis, kun laittaa töpselin seinään, oikeasti. Joulukalenterin luukkuja tyttö alkoi availla jo marraskuun puolella niin, että 24. luukku osuu tuohon meidän ”jouluaattoon”. Moni kysyy, enkö kaipaa joulun tunnelmaa? Kyllä saan sitä ihan tarpeeksi ennen jouluaattoakin/välipäiviä, jotka ovat yleensä kuolettavan tylsiä – minun mielestäni. Eilen koristelimme pipareita tytön kummitädin kanssa eilen joululaulujen soidessa ja sitten kävimme vielä Joulu Tähdet -konsertissa Agricolan kirkossa. Lauantaina on meidän aatto ja koulun joulujuhla. Sitten ensi viikolla hurautamme kolmeksi viikoksi Puerto Vallartaan, Meksikoon. Jos olet käynyt mestoilla ja sinulla on kultaisia vinkkejä, niin otan vastaan mielelläni. Ehkäpä sielläkin on hieman erilaista joulutunnelmaa palmujen alla.
Takaisin tulemme loppiaisen jälkeen.  Ja hei, jokainen tyylillään. Ymmärrän täysin jouluttajia, vaikken itse olekaan sellainen. Jokaisella on mielestäni oikeus viettää omannäköisensä joulu.  Miten sinä vietät joulua? Kysyinkin tätä jo jouluarvonnan yhteydessä, johon muuten ehdit vielä osallistua. Arvonta suoritetaan perjantaina.

Jos muuten haluat pukeutua mukavasti joulun alla kotoillessa, niin nämä Tokmannin Nordic Tricot by Ivana Helsinki -tuotteet ovat supermukavia ja kauniita. Tämä Mirjam -froteeaamutakki kävisi melkein normijakusta, mutta toistaiseksi olen pitänyt sitä vain kotosalla. Takin löydät täältä.  Jos se on loppu nettikaupasta, niin saatavuutta kannattaa tiedustella myymälöistä. Ihanaa ja stressitöntä joulunalusaikaa kaikille!

Joulun to do-lista:

  1. Herää
  2. Syö
  3. Torku
  4. Syö
  5. Sauna
  6. Syö
  7. Nuku

PC120515

 

tokmanni
Kuvat: Pia Lehto-Halonen, Business Woman-blogi

tokmanni3tokmanni4tokmanni92toknanni1

Arvostan suuresti kommenttiasi!