Apua stressiin ja ahdistukseen – oletko kokeillut tätä?

Olemme nyt palanneet reissusta ja sisäinen kello on pikkuisen sekaisin. Aikaero Meksikoon on +8 h, joten kroppa luulee, että nyt on siis aamuyö. Nukuin kyllä viime yönä hyvät yöunet, enkä herännyt kertaakaan, mikä on todellinen ihme. Niin paljon meitä varoiteltiin tästä paluuaikaerosta. Että siitä toipuminen olisi paljon vaikeampaa kuin menosuuntaan päin. Sain koneessakin kerrankin nukuttua, koska upgreidasin itseni bisnekseen. Oli pakko, sillä en voi istua, koska alaselkä pamahti viimeisenä lomapäivänä. Tuolla bisneksessä pystyin makaamaan ja näin ollen nukkumaan tuskitta. Mutta selästä lisää myöhemmin, olen pian menossa lääkäriin. Haluaisin nyt kuitenkin vinkata eräästä luontaistuotteesta, josta on itselleni ollut viime aikoina apua ja joka saattoi vaikuttaa myös tähän aikaerosta toipumiseen ja oman vireystilan kohenemiseen. Sain tätä tuotetta purkin kokeiluun pr-toimisto Republicin lehdistöpäivänä viime syksynä. Harvemmin huomaan mistään luontaistuotteesta näin selvää apua, joten pakkohan tästä on kirjoittaa.

KSM 66 on rohdosvalmiste, joka sisältää 500mg ashwagandhan juurta, sekä magnesiumia, joka tukee hermoston toimintaa ja energiantuotantoa. Yhdessä nämä ainesosat tukevat synergisesti elimistön stressinsietokykyä. Ashwagandha on intialainen rohdoskasvi, jolla on jo vuosituhansien ajan ollut erityinen asema ayurvedassa, eli perinteisessä intialaisessa lääketieteessä. Sitä käytetään tukena useissa terveyden haasteissa, kuten stressin, ahdistuksen ja unettomuuden hoidossa. Itse koen saaneeni apua juuri tuohon ahdistuksen vähenemiseen. En tarkoita, että olisi ahdistunut koko ajan, mutta hieman levoton ja stressiherkkä ja siihen tunnen saaneeni apua.

Ashwagandha on viime aikoina noussut yhä useamman tietoisuuteen, ja sitä löytääkin ainesosana esimerkiksi smoothieissa tai raakapatukoissa, sekä tietenkin myös kapselimuodossa. Mikä huikeinta, ashwagandhalla on tehty ja tehdään jatkuvasti useita plasebokontrolloituja tutkimuksia ja näiden tulokset ovat herättäneet huomiota myös länsimaisen tieteen ja terveysalan ammattilaisten riveissä. Eli mistään huijaustuotteesta ei todellakaan ole kyse. Mutta kaikki ei sovi kaikille, se kannattaa muistaa.

IMG_8066
Ashwagandha (Withania Somnifera) tunnetaan suomeksi myös nimillä rohtokoisio tai Intian ginseng.

Ashwagandha on 180cm korkeuteen kasvava rohdoskasvi, jonka juuresta valmistettavasta uutteesta voi olla paljonkin apua erilaisissa psykologisista ja fysiologisista stressistä johtuvien epätasapainotilojen palauttamisessa tasapainoon. Tällaiset tilat voivat johtua sekä ulkoisista stressinaiheuttajista, että sisäisistä muutoksista, kuten tulehduksista tai hormonaalisista epätasapainotiloista.

Itselläni on ollut nukahtamisongelmia ja taipumusta stressaukseen, ja näihin asioihin tuo on totta tosiaan tuonut avun. Muistikin usein pätkii, astma ja kilpirauhasen vajaatoiminta heikentävät terveyttäni  ja flunssaa pukkaa usein, joten tässäpä täsmätuote kaikkeen tuohon.

IMG_8067
Ashwagandha on yksi ayurvedan arvostetuimmista, hermostoa ja immuunijärjestelmää tukevista rohdoskasveista.

Yksi ashwagandhan erikoisuus on sen tasapainottava ominaisuus, eli kyky vaikuttaa yhtä aikaa sekä rauhoittavasti että virkistävästi. Sen on muun muassa todettu vahvistavan lisämunuaisia normalisoimalla stressihormoni kortisolin tasoja veren seerumissa. Lisäksi se säätelee kilpirauhasen toimintaa ja verensokeritasoja, mikä puolestaan parantaa kehon energiatasoja. Ashwagandhan on myös havaittu parantavan sydämen ja keuhkojen kapasiteettia, jolla on myös yhteys jaksamisen paranemiseen. Nämä vaikutukset ovat erityisen merkityksellisiä etsittäessä keinoja pitkäaikaisen stressin, kroonisen väsymyksen tai uupumuksen lievittämiseen.

Ashwagandhalla on pitkä historia myös uniongelmien ja tulehdusten hoidossa, kiputiloissa, muistin, kognition ja immuniteetin vahvistajana, sekä ennenaikaisen vanhenemisen ehkäisijänä. Tuote sopii kaikenikäisille naisille ja miehille sekä myös esimerkiksi teineille, jotka kokevat ahdistusta tai stressiä elämässään tai joilla on uniongelmia.

Tuotteen vaikutukset alkavat näkyä vasta 2-3 viikon käytön jälkeen, joten sen ottamista kannattaa jatkaa, vaikkei heti tuloksia tulisikaan. Eikä tämä ole maksettu mainos, vaikka tuon yhden purkin testiin sainkin.

Oletko kokeillut kyseistä tuotetta? Olisi kiva kuulla, onko se toiminut sinulla? Kaikkihan ei toimi kaikille, mutta oman kokemuksen perusteella voin tätä kyllä suositella.

IMG_8069

Ihanaa aurinkoista pakkaspäivää ja rentouttavaa viikonloppua kaikille! Koitamme nyt totutella tähän uuteen ilmanalaan ja selvitä selkävaivoista ja jetlageista.

16 Comments

 1. 12.1.2019 / 12:37

  Kiitos vinkistä! En ole tällaisesta rohdosta kuullutkaan, mutta tuli jotenkin mieleen mäkikuisma, joka taisi olla joskus 90-luvulla vastaanvanlainen tuote. Muistaakseni joku kaverini käytti sitä ja sai siitä apua masennusoireisiin, mutta mäkikuismalla taitaa kuitenkin olla joitakin ikäviä haittapuolia. Ehkä nykyään on entistäkin enemmän tutkittua tietoa rohdosvalmisteita, enkä ainakaan itse niitä kaihda, vaikken tosin käytä mitään vakituiseen kuin auringonhattu-uutetta ja sitäkin tarpeeseen. Täytyypä laittaa korvan taa ashwagandha (parempi kuitenkin kirjoittaa ylös noin vaikea sana, ei muuten muista) 🙂

  Kivaa viikonloppua ja jetlagistä toipumista<3

  • Mia Malmi
   Kirjoittaja
   15.1.2019 / 18:56

   Moikka! Kiitos kommentista ja jet lag meni onneksi jo. 🙂 Minäkin muistan tuon mäkikuismajutun, sillä oli jotain yhteisvaikutuksia oikeiden lääkkeiden kanssa(en nyt muista minkä). Olinkin hetkeksi unohtanut vanhan kunnon auringonhattu-uutteen, pitääkin ottaa se käyttöön taas. 🙂

 2. ROSE-MARIE
  12.1.2019 / 12:46

  Ostin tämän tuotteen jonkin aikaa sitten ja on varmasti tehokas mutta lopetin käytön kuin tuli sellainen epämääräinen huono olo ! Ajattelin terveydenhuollon ammattilaisena myöskin että maksa ei tykkää hyvää tällaisista rohdostuotteista eikä vastaanvanlaisista laihdutustuotteista myöskään. Pitkiä jaksoja tällaisia ei pidä käyttää !

  • Mia Malmi
   Kirjoittaja
   15.1.2019 / 18:53

   Olet varmasti oikeassa, että maksa ei kestä ylenmäärin kaikenmaailman rohtoja jos paljon ja kauan käyttää. Mutta ei kai tämä varsinainen laihdutustuote ole? Ei ainakaan omaa ruokahaluani ole vienyt. 🙂

 3. Yhden päivän kokeilu
  10.3.2019 / 18:59

  Ei sopinut minulle, lainkaan. Ensin tuli närästys (jonka hädin tuskin tunnistin närästykseksi, koska minua ei yleensä koskaan närästä). Ensimmäisen kokeilupäivän iltana maha meni aivan sekaisin. Yöllä sydän hakkasi omiaan ja jos olisi taipumusta paniikkihäiriöön, sellainen olisi luultavasti tullut. Eikä tuossa vielä kaikki… seuraavana aamuna oli sellainen olo, että verenpaine oli tosi korkealla ja päätä särki.

  Toista kokeilupäivää ei sitten koskaan tullut.

  Otin kapselit ohjeen mukaan (2 ap, 2 ip).

  • Mia Malmi
   Kirjoittaja
   31.8.2019 / 09:00

   Ikävä kuulla, ettei toiminut sinulla. Ehkä kyse oli alkushokista, jos vain yhden päivän ehdit kokeilla? Mutta kaikki tuotteet eivät sovi kaikille. Itselläni on myös taipumusta paniikkihäiriöön, mutta tästä tuotteesta en sellaisia tuntemuksia ole saanut, päinvastoin. Ihanaa syksyä sinulle!

  • Rauhallisesti vaan
   12.2.2020 / 17:04

   Onneksi verenpainetta voi seurata mittarilla. Itselläkin tuntui aluksi oireita siihen suuntaan, mutta kun sitten mittasin, niin ei tuo nyt mitenkään erityisen koholla ollut.

 4. Carita Oksa
  11.4.2019 / 17:43

  Minä aloitin juuri kokeilun ja kahden pään kokemuksella ei vielä ole juuri mitään tuntoja. Mutta minun mielestä purkin ohje on 1 kapseli aamuin/illoin ei siis neljää päivässä, ainakaan ihan heti alkuun.

 5. outi välitalo
  28.4.2019 / 10:02

  Kolmen päivää aloituksen jälkeen me/cfs sairauden voimakkaat uupumiset voimistuivat kovasti, olin ottanut kolme kpl/pv. Jätin kapselit pois neljäksi päiväksi ja aloitin uudestaan 1 aamulla ja 1 illalla. Enää ei ollut huonontavia vaikutuksia, tosi ei vielä niitä kovin hyviäkään, uni ehkä tunnin pidempi. Nyt jatkan kahdella kapselilla per. pv. ja katson milloin apua olis tulossa. Tosin tuo alun sokki on hyvin olennaista sairauksien hoidossa jolloin aloitetaan jonkin uuden kokeilu, elimistö hyökkää uutta ainetta vastaan voimakkaasti ja vasta sen jälkeen alkaa positiiviset asiat toteutua. Puhun kokemuksesta, vuosia sitten kokeilin LDN:ää ja siinä kävi juuri em. tapahtuma, alkoi hyvä olo sen pahenemisalun jälkeen. Mutta, ldn toimi minulla vain 1,5 vuotta loppuen sitten kuin seinään, eikä enää toiminut uudestaan. Mitenhän tämän kanssa käy, sen aika näyttää.

  • Elina Harju
   4.5.2019 / 23:57

   Puolentoista päivän ja kolmen kapselin jälkeen KSM66:n käyttö loppui minun kohdallani. Se ei rauhoittanut vaan aiheutti unettomuutta ja sydämentykytystä. 🙁

   • Mia Malmi
    Kirjoittaja
    31.8.2019 / 08:58

    Voi kuinka ikävä kuulla. 🙁

  • Mia Malmi
   Kirjoittaja
   31.8.2019 / 08:57

   Ei varmaankaan sovi kaikille. Itse sain apua unettomuuteen ja rauhattomuuteen. On myös totta, että elimistö voi protestoida uuden lääkeaineen edessä. Toivottavasti saat/olet saanut ajan kanssa avun.

 6. Ansku
  1.9.2019 / 12:01

  Jostain olen lukenut, että tuo nostaa verenpainetta ainakin. Ja toki jos vaikuttaa hormonitoimintaan, niin lisätieto ei olisi pahitteeksi varsinkin ennenkuin pitkään käyttää mutta monelle sopiva tuote. Itse en ole kokeillut.

  Oletko kokeillut sahramia? Itsellä se on vallan loistava stressiin ja uneen. Käytän Viva nimistä tuotetta, joka on tabletin muodossa.Sahrami taitaa olla yksi vanhimpia mausteita (ja kalleimpia) ja mieleen käytettyjä.
  Lisäksi toinen ehdoton suosikkini on Reishi näitä kahta on aina löydyttävä kaapista. Aivan huippu tuotteita. Reishiä löytyy esim uutteena ja Reishi lattea jne.. Näihin kahteen itse rakastuin

  • malmimia
   Kirjoittaja
   3.9.2019 / 17:16

   Hei Ansku, en ole kokeillut sahramia koskaan. Nuo mainitsemasi tuotteet vaikuttavat kokeilemisen arvoisilta, kiitos vinkistä!

 7. Onkopakko
  2.9.2019 / 10:05

  Kuulostaa niin hyvältä että pistin juuri tilauksen iHerbiin. Samaa kamaa puoleen hintaan…

 8. Ei hötkyillä
  12.2.2020 / 17:03

  Varmaan yksilöllisiä nuo tuntemukset. Itselle tuli huimausta ja pahoinvointia parin päivän käytön jälkeen. Tutkailin tuotetta netistä ja jossakin näin tiedon, että kannattaisi juoda parin viikon ajan haudutettua inkivääriteetä ensin ja sitten aloittaa taas uudelleen. Puhdistautuminen?
  Noh, ei sattunut inkivääriä olemaan kotona, joten otin aamulla lasillisen piimää ja vielä muutaman lusikallisen chia-siemeniä (liotettuja tietty!). Sen jälkeen kapselit on menneet toista viikkoa ongelmitta. Tosin minulla on toisen valmistajan tuote, mutta samaa ainetta kuitenkin. Kuulema ei tarvitse taukoja pitää, mutta toki voi pitää jos tahtoo. Seurailen tilannetta ja tuntemuksiani, kohta pitäisi alkaa tuntua niitä positiivisiakin vaikutuksia.
  Sen huomasin kyllä heti, että rauhoittava vaikutus ilmeni heti aloittaessani!!!

Arvostan suuresti kommenttiasi!