Stailaus dubailaisittain!

Täällä ollaan Dubaissa. Ihanaa on ollut säät ovat suosineet ja olemme kokeneet mielettömiä elämyksiä. Varsinainen matkajuttu on tulossa seuraavassa postauksessa, mutta halusinpa nyt ensin ilahduttaa teitä näillä kuvilla: Pääsin nimittäin Tuhannen ja yhden yön -tarinoiden henkisiin valokuviin Dubai Mallissa. Olen aina halunnut, että minut puetaan perinteiseen arabialaisasuun, olenhan puoliksi algerialainen, mutta en ole elänyt (luojan kiitos) siinä kulttuurissa koskaan. Ja jos kysytte miksi, niin tykkään valita itsenäisesti ammattini, puolisoni, uskontoni. Vaikka kyllä sielläkin ollaan jo edistytty joissakin asioissa hurjasti, niin ollaan vielä kaukana Suomen oloista. Arabialaisen kulttuurin värikkyys ja koristeellisuus kuitenkin kiehtoo minua, olenhan varsinainen harakka, eli rakastan näyttäviä värejä, kuoseja ja koruja. Muistanette, kun pääsin ensi kertaa tutustumaan isäni kotimaahan muutama vuosi sitten. Kerroin reissusta täällä. Siellä minut puettiin perinteiseen hääasuun, joka oli kyllä melkoinen kokemus kaikkine koruineen ja kerroksineen. Painava asu tuntui kuin olisin ollut suunnilleen rautahaarniskan sisällä. Täällä Dubaissa olen ihaillut paikallisten naisten värikkyyttä, jos he eivät ole mustan burkhan sisällä siis. Ne värikkäät perinneasut ovat sitten kotivaatteita, jotka perhe, ystävät ja vieraat näkevät. Pitkän kaavan aterian jälkeen näissä maissa on tapana on istua sohvilla, kaataa kuppeihin makeaa minttuteetä ja syödä leivoksia. Ja näyttää samalla kuninkailta ja kuningattarilta.

Dubai Mallista löysin kuvausteltan rekvisiittoineen. 125 dirhamilla(n.25 euroa) saat kuvan itsestäsi ja jos haluat maksaa 5 kuvasta, niin saat koko setin myös sähköisesti. Itse tein näin, koska niin harvoin pääsee tällaiseen kuvaan, ja halusin siitä kunnon muiston. Eli 125 eurolla sain 4 printtiä ja 36 sähköistä kuvaa.  Ja tässä on osa kuvista. Minusta niistä tuli tosi hienoja! Ihanaa torstain jatkoa sinne Suomeen!

teetä2Saiskos olla teetä?

teetä

Tässä on lemmikkilintuni Aada.

IMG_8903

Voimme kohta nauttia sitran soitosta.

IMG_8906

Illallisen päätteeksi saatte toivoa kolme toivomusta pullon hengeltä.

IMG_8907

IMG_8901

12 Comments

 1. 21.2.2019 / 14:28

  Kivat värit kuvissa. Sinulle sopii tuo väri todella hyvin 🙂

 2. 21.2.2019 / 15:30

  Upea kuningatar<3 Todella kauniita kuvia ja hieno rekvisiitta:)
  Ihanaa lomaa edelleenkin, Mia<3

  • Mia Malmi
   Kirjoittaja
   21.2.2019 / 16:30

   Voi kiitos kauniista sanoista, Sari! Lämmittävät mieltä. <3 Kaikkea hyvää sinne Suomeen!

 3. 21.2.2019 / 17:18

  Mitä vikaa Algeriassa? Vierailimme siellä muutama vuosi sitten, Algiersissa ja Oranissa ja pidimme näkemästämme. No tietysti vakavasti ottaen, voihan olla, että naisten asema siellä on edelleen vähän toinen kuin Suomessa. Dubai on vähän ristiriitainen kohde – onhan se helppo kohde länsimaalaisellekin, kunhan käyttäytyy hyvin, mutta toisaalta vierastyöläis- ja ihmisoikeuskysymykset tuolta suunnalta ovat viime aikoina olleet paljon esillä. Pari kertaa olemme käyneet, mutta ehkä emme lähde kolmatta kertaa.

  • malmimia
   Kirjoittaja
   21.2.2019 / 18:08

   No sillä tarkoitin vain, että mieluummin olen syntynyt Suomeen ja saanut samat oikeudet miesten kanssa, pystynyt luomaan urani, valitsemaan vapaasti puolisoni, uskontoni, jne. Muuten Algeriahan on upea maa, kunhan tietyt asiat edistyisivät(naisten oikeudet, työllisyys, jne). Ja Dubai on toki ristiriitainen kohde juuri noiden mainitsemiesi asioiden tähden, mutta käyn silti toistaiseksi hyvällä omallatunnolla lapseni kanssa. Lyhyt lento ja helppo lomakohde lämpimässä viikoksi. En usko, että tämän maan asiat muuttuisivat, vaikka turistit alkaisivat boikotoida paikkaa.

 4. 21.2.2019 / 19:08

  Wau, ihanan värikkäät kuvat ja sinä näytät upealta ja niin onnelliselta.

  • malmimia
   Kirjoittaja
   21.2.2019 / 19:37

   Kiitos ihanuus! Olenkin onnellinen, tämä on ollut tosi onnistunut matka. Terkkuja sinne! <3

 5. 23.2.2019 / 07:49

  Hienoa, kun kuvautit itsesi Tuhannen ja yhden yön tarujen prinssessana. Olen jo jossakin instakuvissa maininnutkin, että näytät aidolta prinsessalta. Olen arvellutkin, että juuresi ovat jossakin muualla kuin Suomessa. Ymmärrän hyvin, että Suomi on kotimaasi kaikkine naisten oikeuksineen, mutta juurillaan on myös hienoa käydä. Ja olet kyllä nauttinutkin onnistuneesta matkasta.
  Mukavaa viikonloppua Mia!

 6. Mia Malmi
  Kirjoittaja
  24.2.2019 / 09:39

  Voi kiitos kauniista sanoistasi! Näin vanhempana olen oppinut arvostamaan juuriani, jotka sain isän puolelta, isän, joka ei lapsuudessani ollut ollenkaan elämässäni läsnä. Oli siis hieman hämmentävää kasvaa Suomessa eri näköisenä kuin muut, eikä kuitenkaan kunnolla tuntea juuriaan. Onneksi tein tuon matkan Algeriaan muutama vuosi sitten. Se oli silmiä avaava ja eheyttävä kokemus. Ihanaa viikonloppua sinulle, Tuula!

 7. 24.2.2019 / 11:52

  Tosi upeita kuvia! Itse olin burleski-kuvauksissa Bulgarian matkalla ja oli kyllä mahtava kokemus 😀

  • malmimia
   Kirjoittaja
   9.7.2019 / 20:31

   Kiva kuulla, sellainenkin voisi olla todella mahtava kokemus! 🙂

Arvostan suuresti kommenttiasi!