Ystävänpäivän asu ja ajatuksia!

Kaupallinen yhteistyö: Klingel Suomi.

Näin ystävänpäiväviikon kunniaksi tulin pohtineeksi ystävyyden merkitystä. Kun nykyään kysyy kaverilta, mitä kuuluu, tulee ainakin tuttavilta ja puolitutuilta automaattisesti vastaus ”mitäs tässä, tosi hyvää”. Kysymykseen ei ilmeisesti voi vastata kuin muutamalla yleisesti hyväksytyllä fraasilla. ”Kiitos, oikein mukavasti” tai ”vähän stressiä pukkaa, mutta kyllä se siitä”. Huuliltamme ei vahingossakaan tipu lauseita, kuten ”olen vähän masentunut, elämä ei maistu hyvältä”, ”olen ihan loppu” tai ”tunnen tukehtuvani suhteessani”. Kukapa haluaisi myöntää olevansa allapäin, masentunut, epävarma. Nehän ovat häviäjän tunnusmerkkejä, eikä yhteiskunnassamme ole tilaa häviäjille. Hyville ystäville onneksi tosin pystyy yleensä avautumaan, jos ei muuten, niin ainakin muutaman viinilasillisen voimalla.

Liian usein kuitenkin suumme hymyilee samalla, kun sielumme huutaa tuskissaan. Paljastammeko sisintämme edes tosiystävillemme ja jos emme, niin miksi emme? Pelkäämmekö niin paljon torjutuksi tulemista, ettemme kerro todellisia tunteitamme edes meitä lähinnä oleville?

Pelkäämmekö paljastumista niin paljon, että naamioimme todelliset tunteemme ilon ja tekopirteyden kaapuun? Naamion takana on usein jotain ihan muuta. Iloisen hymyn ja huolettoman pulputuksen takaa voi löytyä tuskaa ja ahdistusta, jopa itsetuhoisuutta. Liiallinen itsensä korostaminen, kuten omilla kokemuksillaan ja saavutuksillaan kehuskelu tai kykenemättömyys toisten kuuntelemiseen voi kieliä narsistiseen luonteen sijaan silkasta epävarmuudesta tai sosiaalisesta kykenemättömyydestä.

Olemme oikeasti läsnä vasta, kun riisumme naamiomme ja myönnämme kipeimmätkin tunteemme. Kukaanhan ei koskaan voi tulla hyväksytyksi ja rakastetuksi omana itsenään, jollei uskalla olla sitä. Jos emme ota riskiä, emme myöskään koskaan saa tietää, ketkä ovat tosiystäviämme. Onneksi tämä on somessa tapahtuvan ”avautumiskulttuurin” myötä pikkuhiljaa muuttumassa. Eli uskallamme näyttää itsestämme enemmän, myös ne ei niin loistokkaat puolet, jotka yhtä lailla ovat ovat meitä. Hienointa, jos se voisi tapahtua myös face to face, ei pelkästään turvallisen välimatkan päässä tietokoneen ruudulla. Itse olen pohjattoman kiitollinen kaikista ystävistäni – uusista ja vanhoista. Kiitos, että olette siinä hyvinä ja huonoina päivinä.

John Lennonin sanoin: Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones.

Ihanaa ystävänpäivää!

Asu:

Together-mekko: 
Kauttaaltaan kukkakuvioitu
Vyötäröllä kevyet laskokset
Etupuolella niittikoristelu
Miellyttävää jerseytä
Erittäin miellyttävä päällä
Monivärinen
Minulla koko 40

Hinta 69,99e

Olkalaukku:

Muodikas malli
Sopii monenlaisiin tyyleihin
Paljon säilytystilaa

Hinta 12,99e

Kengät: Heidi Klum for Lidl (Viime syksyn mallistosta)
Kuvat: Vilja Halonen.

Klingel7Klingel6Klingel3Klingel2Klingel1Klingel9Klingel8IMG_4889

Share:

8 Comments

  • Mia Malmi
   Kirjoittaja
   13.2.2019 / 11:37

   Kiitos Mira! Se on kyllä raikas ja mukava päällä, eli voin lämpimästi suositella!

 1. 12.2.2019 / 15:12

  Osuvasti haastoit ystävyydestä. Ystävyys on vaikea juttu, jos on monta kertaa pettynyt ihmisiin, joita pitänyt ystävänä. Onneksi on kuitenkin niitäkin, joihin voi luottaa tuli eteen mitä tahansa.
  Ihana asukokonaisuus. Mulla on myös samanlaiset Heidi Klumin nilkkurit ja tykkään niistä kovasti.
  Upeaa ystävänpäivää<3

  • Mia Malmi
   Kirjoittaja
   13.2.2019 / 11:37

   Moikka, sitäkin on tapahtunut. Että joutuu pettymään ihmisiin, joita piti ystävinään. Mutta elämä opettaa. Kaikki lähtee omasta itsearvostuksesta ja rajojen piirtämisestä. Mitä hyväksyn ja mitä en. Toki myös anteeksianto on tärkeää, se vapauttaa ennen kaikkea sen, joka antaa anteeksi. Ihanaa ystävänpäivää sinulle! <3

 2. 13.2.2019 / 08:29

  Itse puhun todella avoimesti kaikesta ja myös niistä ongelmista. Jaan paljon kokemuksia elämästäni myös blogissa ja juuri niiden oikeilla nimillä <3 Näiden myötä toivon myös muiden rohkaistuvan. Se, että myöntää myös heikkoutensa on vahvuutta.

  • Mia Malmi
   Kirjoittaja
   13.2.2019 / 11:34

   Hyvä, että puhut. Heikkouksien näyttäminen on vahvuutta, se on juuri niin. Ihanaa ystävänpäivää! <3

 3. 13.2.2019 / 15:54

  Mekko on kyllä tosi kiva, vähän jo keväinen mun silmissä 🙂

 4. 15.2.2019 / 10:24

  Tosi hyvä ja ajatuksia herättävä kirjoitus! Minusta tuntuu, että ihmiset leimataan heti jos onkin vähän vaikeaa välillä.. On erityisen tärkeää, että kaikilla olisi joku kenelle voi ne ikävimmätkin fiilikset purkaa. Ihanat kuvat!

Arvostan suuresti kommenttiasi!