7 x mitä on tuorekosmetiikka? Esittelyssä kotimainen Niki Newd!

Luonnonkosmetiikan tämän hetken trendeihin kuuluu ehdottomasti tuorekosmetiikka. Tuorekosmetiikassa luonnonkosmetiikka tavallaan palaa juurilleen, koskapa luonnonkosmetiikkaa on kautta historian hyödynnetty tuoreena luonnon parhaista ihoa hoitavista aineksista ja käytetty heti sellaisenaan. Sittemmin kosmetiikasta on tullut pitkälle jalostunutta. Mitä uuden ajan tuorekosmetiikka sitten oikeastaan on?  Kysyin asiaa kotimaisen tuorekosmetiikan pioneerilta, Niki Newdin perustajalta Kirsi Kaukoselta.

1. Mitä on tuorekosmetiikka?

Tuotteissa käytetään vain luonnon raaka-aineita. Tuoreus syntyy siitä, että valmistamme joka kuukausi uuden erän tuotteita asiakkaillemme tulevan kuukauden tarpeita varten. Kuten laadukkaat elintarvikkeet, meidän tuotteemme ovat parhaimmillaan mahdollisimman tuoreina. Näin mahdollistetaan, että raaka-aineiden vaikuttavat aineet ovat aktiivisimmillaan. Koska käyttöaika on vain tuo kolme kuukautta, säilyvyyden takaavia aineita tarvitaan vähemmän. Myös tiiviit, valosuojatut ja hygieeniset pumppupakkaukset edesauttavat säilymistä. Tuorekosmetiikka on kuin elintarvike – siksi suurinta osa raaka-aineistamme voisi syödä. Ideamme on, että joka kuukausi alkaa tuoreella kosmetiikalla, jonka toimitamme kotiovelle.

2. Mistä Niki Newd sai alkunsa?

Isoisoisoäitini kehitti parisataa vuotta sitten kasvonaamion, jonka resepti on kulkenut suvussamme äidiltä tyttärelle. Nykypäivän raaka-aineilla päivitetyn naamion ympärille syntyi tuorekosmetiikkayritys Niki Newd, jonka ensimmäinen tuotesarja lanseerattiin kaksi vuotta sitten keväällä. Niki Newdin siemen kylvettiin jo 14 vuotta sitten, kun biokemistinä työskentelevä ystävättäreni kiinnostui kasvonaamiostani aivan älyttömästi ja kysyi, voisinko opettaa tämän suuren salaisuuden hänelle. Tällä hetkellä työllistämme alle 10 työntekijää, mutta samalla myös muita yrityksiä Suomessa ja maailmalla. Teemme yhteistyötä muiden startupien kanssa, esimerkiksi ainutlaatuinen, artesaani-saippuoillemme kehitetty kotelo on suomalaisen startupin, Sulapacin innovaatio.

3. Mitä vaatimuksia on raaka-aineille?

Päätimme suosia korkeaa elintarvikelaatua, joka on usein hyvin paljon ravinteikkaampaa kuin kosmetiikkalaatuiset raaka-aineet. Elintarvikelaatuiset raaka-aineet ovat syötäviä, kun taas kosmetiikkalaatuisia ei voi syödä. Aina kun mahdollista, tuotteet on valmistettu syötäviksi sopivista raaka-aineista, jotka ovat kosmetiikkaan tarkoitettuja aineita laadukkaampia. Esimerkiksi tuotteissa käyttämämme italialainen luomuoliiviöljy sopii myös ravinnoksi.

4. Missä tuorekosmetiikka valmistetaan?

Niki Newdin tuotanto on pienimuotoista ja paikallista – tuotteet valmistetaan käsityönä Espoossa Niki Newdin omassa laboratoriossa. Olemme itse kehittäneet valmistusmenetelmät mahdollisimman hellävaraisiksi.

5. Voisiko tuorekosmetiikkaa valmistaa myös omassa keittiössä?

Periaatteessa kyllä. Reseptimme ovat muotoutuneet vuosien varrella ja olemme kokeilleet kaiken omille ihoillemme. Jos joku tekisi tätä samalla pieteetillä kuin me, niin hän voisi saavuttaa jotain samanlaista.

6. Miten tuorekosmetiikkaa säilytetään?

Osa tuotteistamme tulee säilyttää elintarvikkeiden tapaan jääkaapissa. Tällaisia tuotteita ovat lähdevettä sisältävät tuotteemme. Muut säilyvät huoneenlämmössä.

7. Onko tavallisella kuluttajalla varaa tuotteisiinne?

Niki Newdin tuotteet maksavat noin 30-150 euroa. Kyseessä ei ole markettikosmetiikkabrändi, eikä se ole tarkoituksemmekaan. Nykyään kuluttajat ostavat smoothieita tai cappuccinoja ihan vain ohi kulkiessaan. Jos valitset käyttää vain meidän tuotteita, niin se on sama kuin korkeintaan yksi cappuccino päivässä.

Täältä löydät Niki Newdin kotisivut ja verkkokaupan. Lisäksi tuotteet esittäytyvät kevään aikana erilaisissa pop up -myymälöissä Helsingissä.

IMG_9192
Niki Newdin esite.
IMG_9195
Kaikki raaka-aineet ovat jäljitettävissä.
IMG_9112-EFFECTS
Niki Newd tarjosi meille viime viikolla maukkaan lounaan Helsingin Observatoriossa.
IMG_9114
Merkin filosofiaan kuuluu myös, että yksi voide toimii niin päivä- kuin yövoiteena. Samalla voiteella rasvaat itsesi päästä varpaisiin, etkä tarvitse seerumia tai silmänympärysvoidetta.
IMG_9110
Jäkiruoka, eli jugurttivaahto vei kielen mennessään.
IMG_9108
Samoin tämä porosalaatti, josta itse söin vegeversion tofulla.
IMG_9100
Ateriakokonaisuuden kruunasivat herkulliset luomuviinit.

IMG_9197

IMG_9101IMG_9102IMG_9103IMG_9104IMG_9107

Arvostan suuresti kommenttiasi!