Sävyttävä shampoo ja hoitoaine ikääntyville hiuksille!

Olen huomannut, että hiukset ja hiuspohja vanhenevat siinä missä muukin elimistö. Joskus muuttuvissa elämäntilanteissa tukkani on ollut erilainen. Esimerkiksi raskauden aikana tukkani kukoisti ja imetyksen myötä taas tippui. Raskaus ja vaihdevuodet ovatkin yleensä aikoja, jolloin hiusten ja hiuspohjan kunto saattaa muuttua radikaalisti. Asiantuntijat sanovat sen olevan yleensä ohimenevää, eikä siitä kannata huolestua. Ja myös ne kuuluisat geenit määräävät sen, kuinka paljon hiukset muuttuvat iän myötä. Toiset harmaantuvat jo keski-iässä, toiset puolestaan säilyttävät oman hiusvärinsä pitkälle vanhuuteen. Joka tapauksessa samaa tahtia kuin vanhenemme, hiustemme väri ja kiilto haalistuu ja hiukset ohenevat. Tiesitkö, että hiusten luonnollinen väri voi muuttua jokaisella vuosikymmenellä? Ainakin itselläni muuttui luonnollisesti, minulla oli alle kymmenvuotiaana kastanjanruskea tukka ja teini-iässä tummanruskea. Sitten aloitinkin värjäyskierteen, enkä aina ole pysynyt itsekään perässä, mikä on omaa ja mikä ei.

Ensimmäiset merkit hiusten ikääntymisestä ja värin muutoksista huomaa helposti peilin avulla. Itse olen saanut hiusjuureni kiinni jo useista harmaista suortuvista ja tukkaa on kilpirauhasongelmien myötä välillä lähtenyt runsaastikin(minulla on krooninen vajaatoiminta ja elinikäinen lääkitys, kilpirauhanen on siis poistettu itseltäni kokonaan.) Harmaa ei ole kauhistus, päinvastoin, mielestäni sellainen tuuhea hopeanharmaa tukka on todella tyylikäs, joten sellaisen voisin ottaa, en ehkä ihan vielä, mutta joku päivä.

Halusin siis vinkata mahtituotteesta, jos sinulla on hiushuolia ja seuraavaan kampaajalla käyntiin on vielä aikaa, mutta jotain on tehtävä. Ruskeat Sävyttävät Plantur 39 – tuotteet auttavat säilyttämään hiusten ruskean sävyn kampaamokäyntien välillä. Jos olet blondi, ei näitä ruskeita suositella, mutta vaaleisiin hiuksiin Planturilta löytyy ihan omat tuotteet. Kaikki Planturin tuotteet sisältävät fytokofeiiniyhdistettä, jonka ativoiva kofeiini vaikuttaa 120 sekunnissa. Se auttaa ehkäisemään ennenaikaista hiustenlähtöä säännöllisesti käytettäessä ja annettaessa shampoon vaikuttaa vähintään kaksi minuuttia.

Tässä postauksessa siis kerron kokemuksiani sävyttävästä shampoosta ja hoitoaineesta ruskeille hiuksille. Jos sinulla ei ole ruskeita/tummia hiuksia, niin löydät itsellesi sopivat Plantur-tuotteet täältä.

* Tuotteet saatu pr-näytteenä.

IMG_9383
Anna shampoon vaikuttaa 2–5 minuuttia värin halutusta syvyydestä riippuen.

Plantur 39 ruskea sävyttävä fytokofeiinishampoo. Sarjan tuotteissa on tehokkaita pigmenttejä, jotka kertyvät hiuksiin. Sävy syvenee aina hiuksia pestäessä ja se voidaan pestä pois asteittain käyttämällä tavallista shampoota. Plantur 39 Ruskea Sävyttävä –sarjan -sarjan tuotteita on käytettävä säännöllisesti toivotun vaikutuksen saavuttamiseksi ja ylläpitämiseksi. Anna tuotteiden vaikuttaa 2–5 minuuttia sävyn halutusta syvyydestä riippuen. Huuhtele huolellisesti.

Tuotekuvaus:

 • syventää hiustesi sävyä ja kiiltoa pesu pesulta.
 • Shampoo aktivoi hiusjuuria ja auttaa ehkäisemään ennenaikaista hiustenlähtöä.
 • Plantur39 sisältää kofeiinia ja vitamiineja, jotka ehkäisevät hiusten ohenemista.
 • Soveltuu päivittäiseen käyttöön esim. vaihdevuosien aikana, ikääntyneille hiuksille tai kuuriluontoisesti stressaavissa elämäntilanteissa. Raikas tuoksu.
 • Ei sovellu vaaleille hiuksille.

Oma kokemus:

 • Pesee hyvin, täyteläinen vaahto.
 • Toimii sampoona, mutta sävyttävä efekti jäänyt miedoksi. Itselläni on sen verran tumma tukka, ettei välttämättä näykään kuin kiiltona.
 • Kuukauden käytön jälkeen (joka toinen päivä hiustenpesu 2-3 min) kiiltoa on tosiaan tullut lisää, mutta muutamat harmaat hapset näkyvät edelleen selkeästi. Joudun siis värjätä hiukseni kestovärillä jatkossakin värisävyjen tasoittamiseksi, jollen sitten joku päivä päätä heittäytyä muodikkaasti harmaaksi.
 • Hiukset tuntuvat hyväkuntoisilta.
IMG_9381
Käyttö:
Levitä kauttaaltaan hiuksiin ja anna vaikuttaa 2-5 minuuttia
Pestään huolellisesti pois vaikutusajan jälkeen
Säännöllinen käyttö takaa parhaan mahdollisen vaikutuksen.

Plantur 39 ruskea sävyttävä hoitoaine peittää ensimmäiset harmaat ja vaaleamman juurikasvun. Hoitoaine tuo kiiltoa, syventää shampoon tuomaa väriä ja parantaa sitä jokaisella käyttökerralla.

Tuotekuvaus:

 • Ruskeille hiuksille
 • Lisää fytokofeiinishampoon värjäävää vaikutusta
 • Auttaa peittämään harmaat ja vaalean tyvikasvun
 • Parantaa väriä jokaisellä käyttökerralla
 • Silkkisemmät, kiiltävämmät ja helposti
 • kammattavat hiukset
 • Miedosti hajustettu
 • Sisältää kofeiiniyhdistettä
 • Ei sovellu vaaleille hiuksille

Oma kokemus:

 • Tuotteet eivät värjää hiuspohjaa millään tavalla, eli hiuspohja tai kädet eivät onneksi värjäänny tuotteita käytettäessä.
 • Hoitoaine ei ikävä kyllä ole kovin hoitava, ainakaan kuiville latvoilleni, eli käytän vielä lisäksi hiuksiin jätettävää hoitoainetta.
 • Joudun laittamaan runsaasti tuotetta kerralla, jolloin se kuluu nopeasti.
 • Hiukset ovat paksun ja terveen tuntuiset käytön jälkeen.

Mistä tuotteita saa? Esimerkiksi kaikista hyvinvarustelluista Apteekeista. Stokkasta ja Sokkarista en tällä hetkellä tiedä, enkä saanut siitä ensikäden tietoa tähän postaukseen.

Kivaa viikkoa kaikille!

3 Comments

 1. 13.3.2019 / 05:21

  Onpa kiinnostavia tuotteita. En muista, että olisin tällaiseen merkkiin törmännyt, eikä fytokofeiini ole tuttu edes sanana;) Itse olen niin arkajalka, etten ole vuosiin uskaltanut värjätä itse hiuksiani, en edes sävyttäviä shampoita käyttää. Pelkään ihan hirveästi allergisia reaktioita, vaikken ole erityisen herkkähipiäinen.
  Hiuksissa ikääntymisen huomaa lähinnä hiusten ohenemisena. Harmaita hiuksia en ole havainnut, mutta ehkä ne ovat pysyneet poissa näköpiiristä kampaajan toimesta;) 🙂
  Kivaa päivää Mia:)

 2. Anni Anonyymi
  14.3.2019 / 12:59

  Tuotteet ovat vain apteekkimyynnissä. Terveisin apteekkilainen.

  • malmimia
   Kirjoittaja
   14.3.2019 / 20:08

   Ok, kiitos tiedosta! 🙂

Arvostan suuresti kommenttiasi!