Must-have antiage-tuotteet kevätaurinkoon!

Nyt kun aurinko jo paistaa ja uskallamme kenties vihdoinkin julkistaa talven päättyneeksi, onkin aika puhua aurinkotuotteista. Kevätaurinko on nimittäin petollinen ja moni luuleekin, että Suomen leveysasteilla ei tarvitse suojata kasvoja vielä ennen kuumimpia rantakelejä. Väärin.

Miettikää, että jopa ikkunalasin läpi voi ruskettua, jos on ihotyyppi, joka ruskettuu helposti pienestäkin määrästä UV-säteilyä!  Ikkunalasi päästää nimittäin lävitse UV-A-säteilyä, joka voi ruskettaa ihoa – tosin näin muodostunut rusketus kestää vain päiviä. (Lasin läpi saatavan UV-säteilyn määrä on kuitenkin niin vähäinen, että suurimmalle osalle ihmisistä sillä ei ole vaikutusta.) Lasin läpi päässyt UV-A säteily puolestaan vanhentaa ihoa, joten jos ikkunan ääressä ollaan säännöllisesti pitkiä aikoja, kannattaa UV-säteilyltä oikeasti suojautua. Ikkunalasi ei onneksi päästä lävitse polttavaa ja pidempikestoisen rusketuksen muodostavaa UV-B-säteilyä, joka  suurina määrinä voi aiheuttaa ihosyöpää. Molemmat sekä UV-A sekä UV-B -säteet aiheuttavat palamista ja syöpiä.

Muista, että UV-säteily

 • polttaa ja ruskettaa
 • vanhentaa ihoa
 • lisää ihosyöpien vaaraa
 • aiheuttaa kaihia
 • myös parantaa ihotauteja ja vähentää syöpävaaraa *Lähde: STUK

Hyvä uutinen on, että vaikka olisikin jo ehtinyt kärventää nahkaansa auringossa tuntikaupalla ja aiheuttanut itselleen vahinkoa, ihon suojaamisen auringolta voi edelleen aloittaa missä vaiheessa vain.

Sain helmikuussa testiin Lieracin anti-age BB-voiteen enkä sen jälkeen ole paremmasta tiennyt. Se tekee kaiken: Suojaa auringolta, peittää epätasaisuuksia ja luo kauniin päivettyneen sävyn kasvoille. Rakastan monitoimituotteita ja tämä korvaa kerralla päivävoiteen ja aurinkosuojan sekä meikkivoiteen. Iltamenoihin toki sitten eri juttu, mutta päivisin ja auringossa näin.

Sunissime protective BB fluid global anti-aging SPF50

Kuvaus: Laaja-alainen aurinkosuoja (SPF50+) pitää UVA- ja UVB-säteet loitolla ihosta. Protauriini elvyttää ihoa. Biomimeettinen hyaluronihappo kosteuttaa ja täytelöittää ihoa. Tämä kevyt emulsiomainen aurinkosuoja levittyy iholle kuin unelma, joka on niin kevyt, että se soveltuu kaikille ihonsävyille. Ihon pikkuvirheet tasoittuvat, ihonväri on tasaisempi ja satiininhehkuinen.

Käyttö: Levitä puhtaalle kasvojen ja dekolteen iholle ennen auringonottoa. Toista kahden tunnin välein tai useammin, mikäli käyt välillä uimassa tai hikoilet.

Kokemus: Niin super tuote! Toimii täydellisen BB-voiteen tavoin eikä iho taatusti pala. Laitan yleensä alle kevyen seerumin, koska tuote itsessään ei ole kovin kosteuttava. Se tasoittaa ihon sävyä ja tekee sille kauniin kullanruskean hehkun.

IMG_9973
Tuotteen hinta Yliopiston apteekeissa 40 ml / 36 e. Kuvausrekvisiitta: Kotikulta/Tokmanni.

Sunissime protective eye care global anti-aging taas on kätevä silmänympäryspuikko, joka antaa hellävaraisen aurinkosuojan herkälle silmänympärysiholle.

Kuvaus: Hajusteeton tuote sisältää sinkkioksidia ja titaanidioksidia . Protauriini elvyttää ihoa. Biomimeettinen hyaluronihappo kosteuttaa, silottaa ja täytelöittää, samalla kun runsaasti omega-3- ja omega-9-rasvahappoja sisältävä avokadoöljy rauhoittaa, ravitsee ja korjaa. Kaunistavat pigmentit tarjoavat kaikille ihonsävyille soveltuvan, hienovaraisen sävyn.

Käyttö: Levitä reilusti silmänympärysalueelle aina ennen auringossa oleilua. Tasoita hellävaraisesti. Jos oleilet suorassa auringonpaisteessa, levitä tuotetta uudelleen kahden tunnin välein. Voit käyttää tuotetta myös tasoittavana pohjana yläluomiin tai muille herkille ihoalueille, kuten huulten ympärysiholle, pigmenttiläiskiin tai arpiin.

Kokemus: Puikko levittyy kauniisti silmänympärysiholle, eikä jätä näkyvää pintaa. Se on myös sopivan kosteuttava, alle laitan toki silmänympärysvoiteen. Nämä kaksi yhdessä ovat lyömätön yhdistelmä. Käytin niitä Dubaissa joka päivä ja sen jälkeen kaikkina aurinkoisina päivinä täällä Suomessa.

IMG_0043
Tuotteen hinta Yliopiston apteekeissa 3g / 31.80e
IMG_0033
Täydellinen kombo kevääseen ja kesään.

4 Comments

  • Mia Malmi
   Kirjoittaja
   13.4.2019 / 09:56

   Thank you so much and have a great weekend! 🙂

 1. Ansku
  10.8.2019 / 18:33

  Kuvaukset on suoraan lierecin sivuilta, voisiko silloin tämän kertoa myös lukijoille?

  • malmimia
   Kirjoittaja
   11.8.2019 / 07:31

   Hei, en väitäkään, etteivät ne olisi. Kerron tuotteen ominaisuuksista ja silloin kerron mieluiten faktaa. Tuotteet ovat kuitenkin loistavia ja siksi nostan ne esiin.

Arvostan suuresti kommenttiasi!