Tyylikäs trenssi, rento duunilook!

Tyylikäs trenssi on arkipukeutumisen peruskivi.  Klassinen trenssitakki on tuttu jo Hollywoodin kulta-ajoilta. Tiesitkö muuten, että alunperin trenssi syntyi kevyeksi päällystakiksi ensimmäisen maailmansodan brittijoukoille upseeriston käyttöön? En tiennyt minäkään, mutta mielenkiintoinen fakta tämä. Sittemmin Burberry omi trenssin muka omaksi keksinnökseen, mitä se ei ollut, vaikka toki merkki toi markkinoille ensimmäiset kaksiriviset gabardiinista valmistetut Tielocken-trenssit naisille 1912. Beigen sävyiset, klassiset trenssit ovat tänäkin keväänä muodikkaampia kuin koskaan, ja niitä näkyi runsaasti katukuvassa jo maaliskuussa Pariisin muotiviikoilla.
Menemme muuten kesäkuussa Pariisiin, ah!

Trenssi on siis tyylikäs ja ajaton vaate, jota käyttävät niin kuninkaalliset, dekkareiden salapoliisit kuin maailman seuratuimmat muotivaikuttajatkin. Suosituimmat värit ovat khaki, hiekanharmaa, beige ja tummansininen sekä musta. Malli sopii sekä miehille että naisille ja erityiskiitos takin vyölle, joka loihtii tiimalasivartalon tuosta vain. Harva takki nauttii samanlaista kestosuosiota. Kuvaus trenssin historiasta: Tyyli.com

Löysin itse trenssin uudelleen tämä keväänä parinkymmenen vuoden tauon jälkeen. Viimeksi käytin trenssiä ylppärijuhlissani parikymppisenä.
Nyt löysin Oasikselta niin kauniin beigen trenssin, että se oli pakko kotiuttaa ja kuvata teille. Toivottavasti ette kyllästy samoihin asusteisiin eri asukokonaisuuksissa, sillä nämä kuvat otettiin samana päivänä kun sain nuo nudet Oasis-tennarit ja kuvasimme myös pari postausta aiemmin nähdyn Luhdan tuulitakin. Trenssi + tennarit + huoleton LV Neverfull on mielastäni aika staili arki-look, joka käy hyvin myös duuniasusta.

Kuplivaa vappua kaikille!

Oasis Martini Mac – trenssi 104 e.

Klassinen beige trenssi on yksi niistä harvoista vaatteista, jotka säilyttävät paikkansa trendien kärjessä ja katukuvassa vuodesta toiseen. Trenssi päälle ja olet viimeistelty päältä varpaisiin!

79% polyesteriä, 18% viskoosia, 3% elastaania. Konepesu.

tress
IMG_0361
toimistotyylu
toimitsot
P4230852

takki // coat Oasis

mekko // dress Oasis

lenkkarit // sneakers Oasis

laukku// bag Louis Vuitton

10 Comments

  • malmimia
   Kirjoittaja
   1.5.2019 / 08:14

   No mutta, ei kun ostoksille! Voin lämpimästi suositella tuota Oasiksen trenssiä, on todella kaunis ja laadukas(harvinainen värikin). Ihanaa vappua Miralle! <3

 1. 30.4.2019 / 12:45

  Minulla parkatyyppiset takit ovat nyttemmin syrjäyttäneet trenssit – mutta aikoinaan ne kyllä kuuluivat vaatevarastooni. Kivan värinen takki kuitenkin!

  • malmimia
   Kirjoittaja
   1.5.2019 / 08:13

   Kiitos Pirkko kommentista! Tässä takissa on tosiaan kiva marjapuuromainen vivahde, mikä tekee siitä vielä kauniimman. Parka on aina kätevä valinta reissussa ja muutenkin!

 2. 30.4.2019 / 14:17

  Trenssi on pop. Itselläni on enää kolme kevättakkia trenssimallista ja talvitakkeina myös kolme. Ihan paras kun haluaa pukeutua hiukan paremmin.

  • malmimia
   Kirjoittaja
   1.5.2019 / 08:12

   Näin on, aina klassisen tyylikäs valinta. Kivaa vappua ja kiitos kommentista! 🙂

 3. 1.5.2019 / 02:59

  Kivannäköinen kokonaisuus ja trenssi on aina tyylikäs. Olen tosin samaa mieltä Pirkon kanssa, että nykyään parkatyyppiset takit tuntuvat ottaneen ylivallan. Niitä on tarjolla kaupoissa vaikka kuinka, mutta hyviä ja kohtuuhintaisia trenssejä harvemmin. Itse tykkään trenssisi noista ”etulipareista” (Mmkäköhän on virallinen nimitys…), minusta ne pitää ehdottomasti olla trenssissä;) Ja värisuosikkini beige-kitti.
  Kivaa vapunpäivää Mia<3

  • malmimia
   Kirjoittaja
   1.5.2019 / 08:10

   Olen samaa mieltä parkojen yliedustuksesta kauppojen valikoimissa. Trenssi ehkä mielletään joissain piireissä liian ”viralliseksi”, mutta silti pitää aina pintansa vuodesta toiseen, jo 100 vuotta, ajattele! Mä tykkään kans noista klassikkoväreistä ja tässä Oasiksen takissa on vielä mukava marjapuuromainen vivahde. Kiitos kommentista ja ihanaa vappua sinne Sarille! 🙂 <3

 4. 3.5.2019 / 05:14

  Tosi kaunis trenssi ja minunkin pitäisi hankki yksi vaaleampi, kun naulakosta löytyy vain musta 🙂
  Nuo sinun tennarisi sopii täydellisesti sävyltään takin kanssa!
  Ihanaa viikonloppua Mia<3

  • malmimia
   Kirjoittaja
   3.5.2019 / 14:49

   Kiitos ja ihanaa viikonloppua sinne! <3

Arvostan suuresti kommenttiasi!