Top 5 aurinkosuojatuotteet aikuiselle iholle!

Nyt viimeistään on aika kaivaa aurinkovoiteet esiin. Muistathan, että kosmetiikka vanhenee ja mökiltä löytynyt toissakesäinen aurinkovoide saattaa olla jo tehoton. Oikein säilytettyä voidetta voi käyttää 2–3 vuotta.

Kerron tässä postauksessa top 5 lempituotteeni aikuiselle kasvojen iholle. Nämä voiteet ovat kooltaan pieniä, mutta ominaisuuksiltaan suuria. Valitsin mukaan tuotteita, joissa on antiage-ominaisuuksia ja ihon virheitä peittävää BB-voidemaisuutta. Tuotteet eivät ole paremmuusjärjestyksessä, vaan kaikissa on omat hyvät puolensa. Nämä tuotteet ovat vieneet sydämeni ja otan ne mukaan ensi viikolla reissuun. Lähdemme tiistaina Ranskaan ja Espanjaan kuukaudeksi!!! (Huom. Päivitin kokemuksiani jälkikäteen nyt elokuussa, kun on koko kesän ehtinyt tuotteita käyttää.)

MIAN TOP 5 AURINKOSUOJATUOTTEET KASVOILLE KESÄLLÄ 2019
(Eivät ole paremmuusjärjestyksessä):

Kuvaus: Avène B-Protect on ihon sävyä tasoittava aurinkosuoja, joka antaa luonnollisen hehkun iholle ja jättää kauniin lopputuloksen. Kehitetty suojaamaan auringolta ja erityisesti ilmansaasteilta. Täysin uudenlainen moderni, kevyt maitomainen koostumus joka ei tahraa. Kevyesti hajustettu. Tuottessa on C-vitamiinia sisältävällä Camu Camu –ainesosaa ja koostumuksella on antioksidanttisia ja vapaita radikaaleja vastustavia ominaisuuksia. Ihon sävy näyttää päivä päivältä tasaisemmalta.

Oma kokemus: Tämä sopii ihmiselle, joka haluaa kasvoille aurinkovoiteen, jolla on korkea suojakerroin ja antioksidanttisia ominaisuuksia, ja joka haluaa tasoittaa ihon sävyä. Itse en kuitenkaan ihon sävyn tasaistumista huomannut. Saattoi johtua siitä, että käytin useampaa tuotetta vuorotellen, en siis tätä esimerkiksi viikkoja putkeen. Tämä joka tapauksessa levittyy hyvin ja koostumus on kevyen miellyttävä. Pidin myös siitä, ettei tuote tahmaa. SPF50 on aina ison plussan arvoinen asia. Avenen tuotteilla on myös Ocean respect-merkki, eli ne eivät kuormita vesistöjä, mistä iso plussa myös.

30ml/n.15e. Apteekeista.

2. NIVEA SUN UV Face Anti-age SK50

Kuvaus: Tämä aurinkosuojavoide suojaa kasvojen ihoa auringolta ja sen aiheuttamalta ennenaikaiselta vanhenemiselta. Hajusteeton koostumus on kehitetty erityisesti herkälle iholle. Rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa. Korkea suojakerroin 30 ja UVA-/UVB-suoja suojaavat tehokkaasti herkkääkin kasvojen ihoa auringolta.

Oma kokemus: Tuote sopii keskihintaista, tehokasta aurinkosuojaa etsivälle. Nivean aurinkovoiteet ovat klassikko, joiden laatuun voi aina luottaa. Kosteuttava koostumus rauhoittaa ihoärsytystä, jos sellaista on. Se lupaa myös vähentää välittömästi kiristävää tunnetta iholla, mutta vaikea sanoa, kun itsellä ei sellaista ole ollut. Joka tapauksessa tuote tuntuu kevyeltä iholla, eikä jätä rasvaista tunnetta kasvoille. Eli oikein passeli perusaurinkovoide herkälle iholle.

50ml/n.12 e. Sokokselta ja Kärkkäiseltä muun muassa löytyy.

3. Vichy Idéal Soleil Anti Age

Kuvaus: Vichy Idéal Soleil Antioksidanttinen aurinkovoide SPF50 antaa korkean ja laajaspektrisen UVA/UVB-suojan. Koostumuksen musta tee -ainesosa sisältää runsaasti vitamiineja ja polyfenoleita ja koostumus tekee ihon sävystä päivä päivältä tasaisemman. Camu Camu -ainesosa sisältää C-vitamiinia ja koostumuksella on antioksidanttisia ja vapaita radikaaleja vastustavia ominaisuuksia. E-vitamiini parantaa ihon rakennetta.

Oma kokemus: Todella miellyttävä voide, joka sopii niille, jotka haluavat korkeasuojakertoimisen aurinkosuojan kasvoille antiage-ominaisuuksilla. Tuote tuntuu melkein, kuin laittaisi kasvoille pelkkää kasvovoidetta, mutta ei ihan kuitenkaan. Näistä viidestä se on kuitenkin eniten normikasvovoidetta muistuttava tuote. Alle laitan yleensä hyvin kevyen geelimäisen päivävoiteen tai seerumin. Tuote lupaa tasoittaa ihon sävyä ja ehkäistä maksaläiskiä, joita itselläni ei luojan kiitos vielä ole. Se imeytyy hyvin iholle, eikä jätä epäesteettistä valkoista pintaa.

50ml/n.25e. Apteekeista.

4. La Roche-Posay Anthelios Shaka Fluid

Kuvaus: Erittäin korkea aurinkosuoja kasvoille. Sopii herkälle ja aurinkoherkälle iholle. Sopii myös silmänympärysiholle ja meikin alla käytettäväksi. Kevyt koostumus, joka ei tuki ihohuokosia.

Oma kokemus: Hikoilunkestävyyden ansiosta tuote ei valu ja sopii hyvin esimerkiksi urheilijoille ja muille liikkeessä oleville. Tämä on mielestäni unelmatuote moneen menoon. Nyt elokuussa voin todeta, että käytin tätä koko kesän tenniskentällä auringossa, enkä palanut kertaakaan. Tätä levitetään vain noin 1 tl verran kasvoille ennen aurinkoon menoa ja lisätään säännöllisin väliajoin, varsinkin uinnin ja hikoilun jälkeen. Kevyt ja litteä, mutta riittoisa pakkaus sujahtaa helposti vaikka käsilaukun sivutaskuun.

50ml/n.23e. Apteekeista.

5. Lierac Sunissime anti-age BB-voide.

Kuvaus: Peittävä vaikutus tasoittaa kauniisti ihon sävyä ja sopii kaikille ihosävyille. Suojaa tehokkaasti samalla kun aktivoi ruskettumista. Täydellinen aurinkotuote aikuiselle iholle. Lieracin sävyllisen anti-age BB-voiteen laajakirjoinen aurinkosuoja suodattaa UVB- ja UVA-säteet. Koostumukseltaan se on kevyt ja hyvin levittyvä. Hyaluronihappo lisää ihon täyteläisyyttä ja kosteuttaa Peptidit aktivoivat ruskettumista. Erittäin korkea suojakerroin 50+.

Oma kokemus: Tästä tuotteesta tein omankin postauksen, mutta pakko se on nostaa tähän top viiteenkin. Tämä on nimittäin niin supertuote, kuin olla ja voi. Sitä suositellaan 50+, mutta nuoremmatkin, kuten allekirjoittanut saavat käyttää. Tämä on ollut luottokumppanini läpi kesän kotona ja ulkomailla. Tuotetta ei tarvitse juurikaan lisäillä päivän mittaan, vaan se pysyy hienosti, jollei kovin hikoile. Jos ottamalla ottaa aurinkoa, ui tai urheilee auringossa, niin lisäsuoja on toki tarpeen. Olen esimerkiksi iltaisin vain lisännyt puuteria ja hipiä on ollut tasaisen edustava.

40ml/n.40e. Apteekeista.

Valitse joku näistä tai kaikki ja nassusi kiittää. Löytyikö näistä omia suosikkejasi? Millaiseen aurinkosuojaan itse luotat? Aurinkoisia päiviä!


*Tuotteet saatu pr-näytteinä.

7 Comments

 1. 31.5.2019 / 20:10

  Toi Vichy kuulostais kiinnostavalta maksaläiskien ehkäisyn vuoksi! Tartteisin oikeesti hyvät voiteet, koska korkee syöpäriski solunsalpaajalääkityksen takia.

  • malmimia
   Kirjoittaja
   2.6.2019 / 09:57

   Sitten kannattaa todellakin panostaa tutkittuihin ja turvallisiin tuotteisiin. Kivaa kesää sulle Tiia! 🙂

 2. 2.6.2019 / 15:39

  Nivea kuulosti mahtavalta, harmi vain että ehdin jo ostaa apteekista voiteet kesäksi!

 3. 3.6.2019 / 03:36

  Vietän paljon aikaa ulkona työn takia. Olisi siis syytä panostaa aurinkovoiteisiin. Laiskana olen käyttänyt samaa rasvaa kuin lapset eli jotain 50 kertoimista lasten rasvaa.
  Ihanaa lomaa! Kuukausi reissussa kuulostaa ihanalta!

 4. Helena
  4.6.2019 / 11:30

  Tää sun aihe on tosi tärkee ja itse suosin aurinkovoiteita joka säässä. Oman isän menestymisen jälkeen ei paljon ole tullut otettua aurinkoa. Menehty ihosyöpään ja lääkärit just puhu siitä miten vaarallista auringonotto iholle on. Kiitos näistä vinkeistä. Tulee kyllä tarpeen.

  • malmimia
   Kirjoittaja
   5.6.2019 / 21:35

   Ole hyvä ja täysin samaa mieltä. Tästä aiheesta ei voi tarpeeksi puhua. Osanottoni sinulle ja oikein hyvää kesää!

 5. tuulanneli
  5.6.2019 / 18:40

  Käytän fysikaalisia aurinkosuojia, koska ne suojaavat tehokkaasti ja eivätkä rasita meidän ihoa turhilla kemikaaleilla. Samoin fysikaaliset suojat rasittavat meidän luontoa vähemmän.

Arvostan suuresti kommenttiasi!