Top 5 asukuvani + vinkit kuvissa onnistumiseen!

Totesin tässä vanhoja kuvia läpi käydessäni, että aika paljon on tullut otettua asukuvia jo pelkästään tänä vuonna. Huhheijaa. Nyt kesällä on ollut hiljaisempaa, ja välillä lepo koko somemaailmasta tekee itse kullekin hyvää, mutta lupaan kuitenkin aktivoitua asukuvien kanssa. Kohta lomien loputtua pääsemme Piankin kanssa taas vauhtiin ja luvassa on kaikenlaista jännää. Iltalehdessä oli hyvä juttu kännykkäkuvissa onnistumisessa ja siitä inspiroituneena ajattelin koostaa postauksen tämän vuoden lemppariasukuvistani ja jakaa samalla omat vuosien varrella hyväksi koetut vinkkini kuvissa poseeraamiseen.

Kaikki eivät tykkää olla kuvissa(en itsekään aina), mutta pienellä harjoittelulla jokainen oppii löytämään omat hyvät kuvakulmansa ja rentoutumaan kuvissa. Usein kuvaushetki on ohikiitävän nopea, etkä ehdi kissaa sanoa, kun on jo silmät kiinni tai hymy vinossa. Toivottavasti näistä vinkeistä on sinulle jotain iloa. 

Osa postauksen kuvista on otettu Olympuksen Pen -järkkärilla ja osa Huawei P30 Pro -älypuhelimella.

1.Ota paljon kuvia

Tärkein neuvo, jonka kantapään kautta olen oppinut, on ehkä se, että muista räpsiä monta kuvaa tilanteesta kuin tilanteesta. Kun otat monta, niin joku onnistuu varmasti. Usein itselläni on niin, että kelpuutan 2-4 kuvaa n. 50 ottamastani asukuvasta. Kun ottaa tarpeeksi monta, niin aina löytyy joku. Ärsyttävintä on poistella kymmeniä kuvia myöhemmin, mutta sille ei voi mitään. Sen jälkeen, kun hankin Huawei P30 Pron, olen ottanut asukuvat sillä. Se on kevyt ja kulkee helposti mukana ja vastaa ominaisuuksiltaan kelpo järkkäriä. Hurjaa, miten tekniikka kehittyy, mutta niin se vain on.

Tämä asukuva otettiin Korkeavuorenkadulla Lady Bohemia-liikkeen edessä. Jalassa pari numeroa liian pienet korkkarit, jotka saivat jalat näyttämään pitkiltä ja hoikilta. Kannatti kärsiä siis. Kuva otettu järkkärillä.

2. Se täydellinen lokaatio

Valitse mielenkiintoinen kuvauslokaatio. Joskus urbaani korutonkin miljöö voi toimia hyvin. Omia lemppareitani ovat esimerkiksi Kalasataman kauppakeskus Redi ja Suvilahti voimaloineen ja värikkäine graffitiseinineen. Myös täällä Punavuoressa ja Ullanlinnassa on kivoja kulmia, joissa kuvata. Joskus voi löytää ”rumuudestakin” kaunista, esimerkiksi jokin vanha autioitunut rautatieasema tai vastaava voi toimia kuvissa hyvin ja tuoda kontrastia esimerkiksi upeaan juhla-asuun.

Klingelin kaupallisen yhteistyön asukuvat otimme muun muassa Redin urbaanissa miljöössä. Kuvat otettiin Olympuksen järkkärillä.

3. Ne kuuluisat kuvakulmat.

Haluan itse olla kuvissa kuvattuna usein vähän viistosta yläkulmasta. Ja kuten monilla, myös minulla on se parempi kasvojen puoli. Pian ja mun Instaa ja Tubea seuranneet tietävät, että asetumme Pian kanssa yhteiskuviin aina niin, että molempien paremmat puolet ovat esillä. Onneksi ne käyvät yksiin, sillä tavalla, että itselläni oikea on parempi ja Pialla vasen. En melkein koskaan poseeraa kasvot suoraan kameraan päin, eivätkä ammattilaiset sitä suosittelekaan. Se voi toimia jossain asenne- tai taidekuvassa, mutta on usein muuten epäedullinen posekulma kenelle vaan. Sitten taas joskus alhaalta ylöspäin otetut kuvat voivat toimia hyvinkin, jos halutaan esim.korostaa jalkojen pituutta. 

Tällainenkin poseeraus toimii hyvin. Kuvassa Oasiksen asussa Kalasatamassa ja kuva on otettu Olympuksen järkkärillä.

4. Unohda poseeraus.

Spontaanit kuvat ovat usein parhaita. Joskus kuva ei onnistu, vaikka olisi meikannut tuntikausia ja jokainen hius on asteltu hienosti. Koitat poseerata, mutta lopputulos ei vaan tunnu hyvältä. Sitten toinen sanoo kameran takaa jotain hassua ja repeät täysin. Ja voi ilon päivää, jos hän ehtii napata sinusta tuolloin kuvan, joka on juuri täydellinen. Täynnä tunnetta. Olen siis huomannut, että spontaaneista kuvista tulee parhaimpia. 

Näin makeasti nauratti, kun Pia kuvasi mua Junarosen läskimekko päällä -yllätys yllätys -Redissä. Ja kas, tämä spontaani naurukuva olikin sen setin parhaita, jollei paras. Kuva on otettu Huawei P30 Prolla.

5. Liiku ja eläydy

Onnistunut kuva on tosi paljon kiinni omasta fiiliksestä. Silmiin saa eloa sillä, että kuvittelee hymyilevänsä jollekin kameran toisella puolella. Eli älä ajattele poseeraavasi kameralle, vaan jollekin kivalle ihmiselle. Ajattele jotain kivaa, niin se välittyy silmistäsi. Hymy kaunistaa kaikkia, suosittelen siis hymyilemään. Omat kuvani toimivat harvoin, jos en hymyile. Hymy herättää kasvot eloon. Se, että pönöttää kipsissä paikallaan tuottaa harvoin myöskään hyvää lopputulosta. Itse pyrin aina liikkumaan kuvaa otettaessa. Pyörin vaikka ympyrää ja otan väliposeerauksia, jollen muuta keksi.

Prisman yhteistyöpostauskuvista tuli kivoja, koska liikuin ja kävelin edestakaisin Kampin Kauppakeskuksen 5. kerroksen ravintolamaailmassa. Tämä kuva on otettu Huawei P30Prolla.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli jotain hyötyä! Olisi kiva kuulla oliko mukana itsellesi hyväksi havaittuja juttuja enkä pahastu, jos annat kommenttiosiossa lisää hyviä vinkkejä kuviin. Ihanaa heinäkuun viimeistä viikkoa kaikille!

8 Comments

  • malmimia
   Kirjoittaja
   29.7.2019 / 13:57

   Mira, en usko, sinäkö?! 🙂

 1. Helena
  29.7.2019 / 10:16

  Hei kiitos. Näistä on paljon hyötyä sillä tulee paljon kuvattua. Oli kyllä kiva vielä jos jostain löytyisi kuvaaja, kun oma mies ottaa aina pari otosta ja se siitä. Yleensä ne siis epäonnistuvat. Itselaukaisin on ok, jos on hyvä taso mihin voi puhelimen laittaa. Kauniita kuvia sinulla ja tuo kuvakulma on kyllä tosi tärkeä kuvissa.

  • malmimia
   Kirjoittaja
   29.7.2019 / 13:55

   Kiitos Helena kommentista. Joo, noi miehet ovat aika toivottomia ja kärsimättömiä kuvaushommissa(myös minun mieheni), siksi kuvaamme blogikollegoiden kanssa toisiamme ja olenpahan värvännyt 11-vuotiaan tyttönikin välillä hommaan jotain pientä vastaan. Itselaukaisu on kyllä kans varteenotettava vaihtoehto, mutta siinä pitää tosiaan olla just oikealla korkeudella oleva taso, eli vaatii vähän säätämistä. 🙂

 2. 29.7.2019 / 15:32

  Hyviä vinkkejä Mia Sinun ja Pian kuvat on aina otettu mielenkiintoisissa paikoissa. Suvilahden graffitiseiniä olen käyttänyt omissa saapaskuvissani. Oman ”paremman kasvopuolen” oppiminen auttaa kyllä kuvaustilanteissa. Kivaa viikkoa!

  • malmimia
   Kirjoittaja
   29.7.2019 / 16:35

   Kiitos Marjo, sinunkin kuvat ovat ihan huippuja! Kivaa viikkoa sullekin!

 3. Satu - Tsajut
  30.7.2019 / 19:19

  Kiitos vinkeistä. En viihdy kameran edessä, mutta ehkä ensi kerta sujuu opeillasi paremmin…

  • malmimia
   Kirjoittaja
   31.7.2019 / 16:56

   Moi Satu, toivotaan näin ja kivaa kesän jatkoa sinne! 🙂

Arvostan suuresti kommenttiasi!