Anteeksi.

En ole koskaan pelännyt blogitekstin julkaisua kuten nyt. Olen syyllistynyt plagioimiseen, jonka seurauksena olen päätynyt someraivon kohteeksi ja sen tähden haluan nyt esittää julkisen anteeksipyynnön.

Haluan kertoa rehellisesti virheistäni ja kantaa vastuun teostani. Olen käsitellyt asian asianosaisten kesken ja pyytänyt heiltä anteeksi, mutta pyydän nyt vielä kerran julkisesti uudelleen.

Totuus sattuu. Ja totuutta olen jotutunut katsomaan silmiin. Häpeän niin kovasti, että voisin kuolla. Minun tekisi mieleni pistää pääni puskaan ja kadota ikiajoiksi jonnekin. Olen todella pettynyt itseeni ja tunnen itseni tällä hetkellä lähes arvottomaksi.

Plagioin kauneusaiheista tekstiä suuresti arvostamiltani blogikollegoilta ja esitin ne ominani. Haluan vielä erikseen mainita, että en ole saanut ko. postauksista rahaa, tuotteita kyllä, jos se ollenkaan lieventää virheitäni.

Nyt kaikki miettivät (minä mukaanlukien) miksi tein sen. Minä, ammattikirjoittaja, jolla sanoja pitäisi riittää omasta takaa.

No ei riittänyt. Tai en luottanut niihin. Toisten tapa ilmaista asioita tuntui niin paljon sulavammalta. Oli helppo matkia ja kopioida. Niin helppoa. Ja niin väärin. Minulla ei ollut mitään oikeutta tehdä niin. En tiedä, mikä minuun meni. Pyydän anteeksi.

Olen jo pitkään tuntenut oloni blogin suhteen vähän tyhjäksi. Tai siis juuri kauneusjuttujen kohdalla tulee semmoinen suorittamismoodi. On paineita kirjoittaa uutuustuotteista vetävästi ja pian, jotta pysyisi vauhdissa ja kilpailussa mukana. Kauneusjutun kirjoittaminen ei tule tuosta vaan, vaikka moni niin luulee. Alalla olevat tietävät, että se on täyttä työtä.

En selittele, pohdin vain syitä toimintaani. En itsekään osaa nimetä kaikkia syitä, nuo edellä mainitut ovat osa niistä. Lisäksi tyhmyys ja ajattelemattomuus.

Olisi pitänyt kirjoittaa harvemmin ja vain silloin kun on jotain omaa sanottavaa. Olihan minulla sitäkin, ei kaikki ollut kopioitua. Kopioidut tekstit on poistettu blogista ja kuten jo mainitsin, olen käsitellyt nämä asiat jo asianosaisten kanssa.

Samassa yhteydessä haluan tunnustaa, että myös ostanut joillekin IG-julkaisuilleni tykkäyksiä, mikä on väärin ja lukijoiden sekä yhteistyöyritysten harhaanjohtamista. Halusin kokeilla ja totesin, että en tee mitään intialaisilla robottiseuraajilla. En tee sitä enää ikinä.

Lukijani ansaitsevat rehellisyttä. Petin kollegoiden sekä teidän luottamuksenne ja se sattuu enemmän kuin mikään koskaan.

Anteeksianto on jokaisen henkilökohtainen asia. Nyt pitäisi antaa vielä yrittää itsellensä anteeksi. Olen vellonut viime päivät itseinhon syvissä vesissä ja itkenyt pienen valtameren verran kyyneleitä. Olen ollut häpeän syvimmissä pohjamudissa ja miettinyt, että suljen vain blogini enkä selittele.

Opinko tästä jotakin? Aivan varmasti. En koskaan enää toista virheitäni, se on varmaa.

Haluaisin niin kovasti olla luottamuksenne arvoinen. Nyt en sitä ole ja ymmärrän, että luottamuksen uudelleen rakentaminen vie aikaa. Kuten myös oma toipuminen tästä katastrofista.

En haluaisi lopettaa, koska bloggaaminen on kaikesta huolimatta antanut minulle niin paljon ja on osa minua.

Pyydän anteeksi. Tein väärin. Rakastan silti bloggaamista ja arvostan lukijoitani sekä blogikollegoitani yli kaiken. Olen haavoittuvimmillani, joten pyydän, ettet ruoski minua lisää. Olen jo ruoskinut itseni verille.

Mia

Muista, että tekemiesi virheiden on tarkoitus opettaa sinua, ei määritellä sinua ihmisenä. -Tuntematon
Share:
Edit: Kiitos kaikille keskustelijoille – sekä teille jotka lohdutitte että teille jotka harmittelitte kanssani. Tämän postauksen kommentointi on nyt suljettu, koska aion siirtyä uusiin toimintatapoihin. Siitä kerron enemmän uudessa postauksessani.

7 Comments

 1. Vakkarilukija
  12.8.2019 / 10:24

  Hei Mia,

  Nokka pystyyn ja kohti uusia haasteita. Jokainen tekee joskus virheitä. Some-maailmassa kohu yltyy aina yli äyräiden. Ensi viikolla nousee taas joku uusi kohu.

  Et varmasti ole ainut, joka on kopioinut muiden tekstiä. Tätä tapahtuu koko ajan. Sinä julkkiksena joudut varmasti kovemman kohun kohteeksi kuin muut perusbloggaajat. Itse ainakin tunnistin jo aiemmin tekstit, jotka oli kopioituja. En tekstityylistä vaan siitä, että sisältö oli jotenkin ohut ja omakohtaisuus puuttui. Jokaisen lukijan vastuulla on muistaa lähdekritiikki aina, kun liikutaan somessa.

  En halua vähätellä virhettäsi, mutta älä missään tapauksessa lopeta bloggaamista!

  Kaikkea hyvää!

  • malmimia
   Kirjoittaja
   12.8.2019 / 11:00

   Kiitos sinulle tsempistä. Se merkitsee paljon. Juuri nyt tuntuu siltä, että olen hetken tauolla ja mietin jatkoa rauhassa. 🙂 <3
   On totta, että kopiointia tapahtuu ja toista on aina helppo osoittaa sormella, vaikka omakaan pesä ei olisi puhdas(yhtään tekojani vähättelemättä).
   Ymmärrän, että aihe puhututtaa ja suututtaa monia, mutta toivottavasti tosiaan kohu jossain kohtaa laantuu ja olenkin nyt käynyt kaikki tekstini läpi ja lisännyt mahdolliset lähteet, jottei lukijan tarvitse arvailla mikä on omaa tekstiä ja mikä muiden. Jos jollain on jotain kommentoitavaa/lisättävää, niin toivonkin suoria yhteydenottoja, eikä selän takana puhumista. Tiedän kyllä, että sitäkin tapahtuu tällä hetkellä. Ja aina on myös niitä, kenen mielestä on väärin pyydetty anteeksi. Erehdyin esimerkiksi menemään Flow´hon lauantaina, niin eikös siitäkin joku mielensä pahoittanut. Voin kertoa, että tämä asia painoi minua sielläkin ja ilta päättyi itkuun. Olen tänäänkin ollut neljän seinän sisällä ja parit itkut vääntänyt. Turha siis olla huolissaan kenenkään, etten aidosti katuisi ja tuntisi itseäni maan matoseksi. Mutta elämä jatkuu ja aurinko nousee huomennakin. Ja minulla on onneksi ihana perhe ja ystäviä, joiden avulla jaksan tämänkin läpi.

 2. Ellu
  12.8.2019 / 14:36

  Kaikki hyvin, kukaan ei muista huomenna tästä mitään.

  • malmimia
   Kirjoittaja
   12.8.2019 / 15:37

   Kiitos Anna kommentista. Käyn lisäämässä lähteet. 🙂

 3. u
  13.8.2019 / 09:28

  Hei, kuulin tästä plagioinnista yhdeltä bloggaajalta, jonka kirjoituksia olit myös kopioinnut. Alkuun ihmettelin ja pöyristyin, mutta nopeasti ajattelin, kuinka kaikki tekevät silloin tällöin virheitä, isojakin. Arvostan tätä kirjoitusta todella paljon. Hienoa, että kehtaat näin avoimesti myöntää virheen ja olet vielä tutkiskellut itseäsi niin paljon, että löydät syynkin käytöksellesi. Kaikkea hyvää jatkossa!

  • malmimia
   Kirjoittaja
   13.8.2019 / 11:31

   Kiitos tästä. Helpottavaa, että ihmiset tuntuvat olevan hyviä ja pystyvät antamaan anteeksi isotkin virheet. <3 Olen käynyt läpi helvetin ja käyn yhä - ja ihan ansaitusti. Ruoka ei maistu eikä uni tule silmään. Itsetutkiskelu jatkuu sielun syövereitä myöten, sen voit uskoa. Kaikkea hyvää myös sinulle!

Arvostan suuresti kommenttiasi!