Leijonatarinoita-kirjan julkkarit Spaltissa!

Keskiviikko oli täynnä rakkautta, kun juhlimme pitkän työn tulosta ja suuren unelman toteutumista.

Leijonatarinoita-kirjani siis ilmestyi viime viikolla ja halusin näinä ankeina aikoina sitä juhlistaa iloisissa merkeissä ystävien ympäröimänä. Paikaksi valikoitui @spaltprhelsinki Iso-Roballa ja en olisi voinut parempaa paikkaa juhlille valita. Spaltin tytöt hoitivat kaiken niin pieteetillä pienimpiä yksityiskohtia myöten. Paikka oli koristeltu muun muassa kirjoin ja auringonkukin.

Herkulliset sormisyötävät olivat @aperidiiva Merja Naumasen käsialaa, ja kuplivana nautimme @hedonistiviiniklubi Miracle-cavaa, joka sopi kirjan teemaan kuin nenä päähän. Koska aikamoisia ihmetarinoita nuo kirjan leijonat ovat elämästään tehneet. Olikin aika prosessi valita kaikki 50, jotka sopivat lastenkirjaan ja ovat jotenkin esimerkillisiä, vaikka eihän kukaan ole täydellinen.

Haastattelin tilaisuudessa kirjani kahta upeaa leijonaa @Signmarkia ja Riikka Ikäheimoa, joiden tarinat olivat erittäin koskettavia ja silmiä avaavia, kuten kaikki Leijonatarinoita-kirjani tarinat. Signmarkin elämä on ollut yhtä ennakkoluuloja vastaan taistelua lapsesta saakka. Hän syntyi kuuroille vanhemmille, myös isovanhemmat olivat kuuroja. Isovanhempia jopa hakattiin karttakepillä, kun he yrittivät viittoa koulussa, miettikääpä sitä. Riikan polku taas on ollut kivikkoisempi lukihäiriön takia. Hän kärsii siitä vieläkin ja esimerkiksi sanat ja päivämäärät menevät usein sekaisin.

Olen toivoton puhuja juhlatilaisuuksissa. Alan jännittää ja ääneni muuttuu kovaksi ja metalliseksi, kun sen pitäisi olla matala ja pehmeä. Niin musta ainakin tuntui. Ja sitten kun Otavan lasten- ja nuortekirjojen viestintäpäällikkö Hannele Tavi haastatteli mua, niin menin hetkittäin ihan lukkoon. Omat haastikset menivät paremmin, kun olin mukavuusalueellani kysymyksiä kysymässä. No, häpesin tietenkin aikani, kunnes päätin, että meni miten meni, ole n silti ylpeä kirjasta ja iloinen jokaisesta ihmisestä, joka halusi sitä tulla kanssani juhlistamaan. Ja mitä kommentteja sainkaan, Pia Business Woman -blogista sanoi minun näyttävän maailmanluokan tähdeltä. I wish, mutta sellainen oli olotilani, ehkä se säteili ulospäin. On hyvä fiilis, kun pitkän yksin puurtamisen jälkeen saa juhlia tuotostaan hyvässä seurassa.

Niin, juhlan tekevät ihmiset. Niin kiitollinen heistä ja teistä kaikista!  

Toivon, että tämä kirja muuttaa asenteita edes vähän paremmaksi ja tasoittaa erityislasten taivalta tässä maailmassa. Kirja on myynnissä kaikissa kivijalka- ja sähköisissä kirjakaupoissa ja voit tilata sen esimerkiksi täältä. Äänikirjaversion lukee näyttelijä Maija Lang ja sekin on mielestäni todella onnistunut. Voi, saisinpa tehdä lisää lastenkirjoja! Mutta nyt takaisin juhlahumuun. Illan kuvat lukuunottamatta näitä paria ekaa räpsyä otti Jonna Öhrnberg, joka kuvasi myös pienen palstan ensi viikon Me Naiset-lehteen. Jännittävää!

Ihana Laura tuli suoraan kuvauksista.
Tässä se on! Mekko on Oasikselta ja sopi niin upeasti illan teemaan.
Anna-Leena Härkönen tuli pistäytymään myös.
Kirjailija Laura Paloheimoa on aina iloa tavata. Todellinen valon kantaja hänkin.
Suupalat maistuivat.
Mert Otsamoon olen aina tuntenut sielunsissaruutta. Olemmehan molemmat vähän outolintuja ja isämme ovat ulkomaalaisia. Mertin on Turkista ja minun Algeriasta.
Mert on tietenkin myös huikea taiteilija, mitä en voi itsestäni valitettavasti sanoa.
Miten valoisa ja kaunis Spaltin tila onkaan!
Mieheni Antti. Yhdessä jo vuodesta 2002.
Vas. Onerva Österbeg, Laura Paloheimo, Merja Naumanen ja Riikka IKäheimo.
Kuva: Jonna Öhrnberg
Kirjan kuvitukset teki supertaitava ja palkittu kuvittaja Anja Reponen.
Salkkarinäyttelijä Julia Korpela käväisi myös paikalla.
Hannele Lampelan kanssa tiemme ovat ympäri menneet ja yhteen tulleet. Hannele oli aikoinaan Allerilla kuten minäkin ja nyt hän on muun muassa Prinsessa Pikkiriikin ja paljon muuta luonut kirjailijaguru ja maailman sydämellisin ihminen. Otavalla myöskin.
Riikka oli ihana haastateltava ja puhui niin kauniisti yhteisestä taipaleestamme. Tein siis hänestä juttuja ensimmäisten joukossa Suomessa.
Lahjakasseissa oli kirja, auringonkukka ja vähän herkkuja.
Signmark sai kuukausi sitten kolmannen lapsensa.
Ihana Merja Naumanen loihti herkut ja jäi itsekin juhlimaan. Merjalta tulee pian myös oma kirja, siitä lisää myöhemmin.
Meidän kolmen kopla.
Kuplat meille tarjosi Social Winesin ihanat Johanna ja Liisa. Kiitos naiset ja niin harmi, ettette ennättäneet kuvauksista paikalle!

Arvostan suuresti kommenttiasi!